Ingezonden persbericht

CBF positief over stichting Atay

's-HERTOGENBOSCH - Het Centraal Bureau Fondsenwerving heeft een Verklaring van geen bezwaar afgegeven aan Stichting Atay. Daarmee voldoet de stichting in grote lijnen aan de criteria die nodig zijn voor het bekende CBF-Keur.

De Verklaring is speciaal voor beginnende instellingen die korter dan drie jaar bestaan. Met dit document toont de stichting dat ze over een beleidsplan beschikt, een begroting bijhoudt, niet meer dan 25 procent van de inkomsten aan fondsenwerving uitgeeft en transparant is in haar verslaglegging. Kortom, dat het doel van de stichting - "het bieden van medische hulp" - te allen tijde voorop staat.

Via www.atay.nl informeert de stichting haar donateurs over lopende projecten. De eerste hulp is verleend aan het Turkse ziekenhuis Çifteler. Stichting Atay heeft een bijdrage geleverd aan de inrichting van een operatiekamer. Ook individuele verzoeken pakt de stichting op. Bijvoorbeeld die van het 18-jarige meisje Seda Erdal. Zij lijdt aan chronische nierinsufficiëntie. Haar familie kan een extra vergoeding goed gebruiken voor voorzieningen die haar ziekte draaglijker maken.

Met de CBF-verklaring hoopt stichting Atay nog meer vertrouwen te wekken bij donateurs, die op haar website in het zonnetje gezet worden.

Meer informatie:
http://www.cbf.nl/Goededoelen/2016/Atay_St.html

Contactgegevens

Adres: Postbus 3089
Postcode: 5203 DB
Plaats: DEN BOSCH
Telefoon: 06 - 385 010 02
Fax:
Website: www.atay.nl
E-mail: info@atay.nl
Werkterrein: Buitenland
Rekeningnummer
voor donaties:484340417