Gemeente Coevorden

Bijeenkomst voor nieuw te vormen Wmo-raad

De Wmo-raad is een officieel adviesorgaan van de gemeente Coevorden dat het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd adviseert over de voorbereiding, de uitvoering en de evaluatie van beleid met betrekking tot de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. In de Wmo-raad worden in ieder geval de clusters ouderen, mensen met een handicap, sociale zekerheid, cliëntenraden woon/zorg, GGZ, mantelzorg en zorgvrijwilligers vertegenwoordigd.

Halverwege dit jaar is de Wmo-raad van de gemeente Coevorden om verschillende redenen uiteen gevallen. Wij zijn van mening dat er een nieuwe Wmo-raad moet worden gevormd, zodat de belangen van de mensen die onder de vertegenwoordigde clusters vallen behartigd blijven. Wij begrijpen ook dat voordat er een nieuwe Wmo-raad kan worden gevormd het één en ander moet worden besproken.

Op 23 november 2009 vindt er vanaf 19.30 uur in Hotel Talens te Coevorden een bijeenkomst ten behoeve van de nieuw te vormen Wmo-raad plaats. De insteek van deze bijeenkomst is het voorkomen van de problemen die tijdens de zitting van de vorige Wmo-raad zijn ontstaan, waarbij ook de vorm van de Wmo-raad en de relatie met de gemeente ter discussie zullen worden gesteld. Deze bijeenkomst wordt geleid door een onafhankelijk voorzitter.

De gemeente Coevorden wordt tijdens deze bijeenkomst in ieder geval vertegenwoordigd door mevrouw T. Pot Eland, portefeuillehouder en mevrouw D. Kamping, contactambtenaar Wmo-raad. Het gaat hier om een eerste oriënterende bijeenkomst, die een tweede bijeenkomst tot gevolg heeft, waarbij ideeën die in deze eerste bijeenkomst naar voren zijn gebracht verder vorm krijgen.

Wanneer u bij deze bijeenkomst aanwezig wilt zijn, kunt u dit tot uiterlijk 9 november 2009 doorgeven aan mevrouw D. Kamping, telefoonnummer 0524-598 747 of per mail: dkamping@coevorden.nl.