Gemeente Drechterland

28-10-2009
Informatie en ervaring delen

Informatiebijeenkomst over kleinschalige verblijfsrecreatie

Op maandag 23 november 2009 houdt het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland een informatiebijeenkomst over verblijfsrecreatie in Noord-Holland Noord.
De bijeenkomst is in samenwerking met de gemeenten Drechterland, Enkhuizen en Stede Broec opgezet. Iedereen die met de gedachte loopt om een Bed & Breakfast, een Restinn of andere kleinschalige logiesaccommodatie op te zetten, is van harte welkom om de avond bij te wonen. Maar ook de mensen die al een kleinschalig etablissement runnen en van plan zijn deze uit te breiden of op zoek zijn naar een partner, zijn van harte welkom.

De aanwezigheid van kwalitatief goede logiesaccommodaties is belangrijk om (meer) toeristen en recreanten naar Noord-Holland Noord te trekken. Momenteel is er weinig aanbod van kleinschalige en kwalitatief goede accommodaties in bijna de hele regio. De vraag naar deze faciliteiten neemt wel toe. Het doel van deze bijeenkomst is puur informatief. Tijdens de avond komen onder andere onderwerpen als wet- en regelgeving, gastheerschap en financiën aan bod, maar krijgt u ook slimme subsidie- en marketingtips. Er zijn bestuurders en ambtenaren aanwezig van de betrokken gemeenten om uw vragen te beantwoorden. Daarnaast is ook VVV Enkhuizen en een aantal eigenaren van bestaande Bed & Breakfasts aanwezig om u te woord te staan en ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden
De informatiebijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen (Amsterdamse Huis). Voor uw aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met de heer E. Zijlstra, beleidsmedewerker Economische Zaken van de gemeente Enkhuizen, T: 0228-360 100 of E: e.zijlstra@enkhuizen.nl.