Gemeente Lansingerland

GGD start 23 november met vaccinatie
Vaccinatie

23 november begint de vaccinatie van kinderen van zes maanden tot en met vier jaar tegen de Mexicaanse griep. De GGD gaat deze vaccinatiecampagne uitvoeren.

Ook huisgenoten van kinderen die jonger zijn dan een halfjaar komen in aanmerking voor een vaccinatie. De GGD Rotterdam-Rijnmond is verantwoordelijk voor het vaccineren van deze doelgroepen in heel Rotterdam-Rijnmond.

Het ministerie van VWS en de GGD Rotterdam-Rijnmond sturen gezamenlijk de oproepen voor de vaccinatie. In de oproep staat informatie over tijden en locaties van de vaccinaties. De uitnodigingsbrieven worden na 16 november verstuurd.

De vaccinatie tegen de Mexicaanse griep bestaat uit twee prikken. Het halen van beide prikken is belangrijk om voldoende bescherming te geven. De eerste vaccinatieronde vindt plaats in de week van maandag 23 november, de tweede ronde in de week van maandag 14 december.

Aan deze inenting zijn geen kosten verbonden.

De GGD Rotterdam-Rijnmond maakt de data en locaties waar wordt geprikt uiterlijk donderdag 12 november bekend via de website www.ggd.rotterdam.nl.

Algemene informatie over de Mexicaanse griep en de vaccinatie is te vinden op www.grieppandemie.nl. Mensen met vragen kunnen ook bellen naar Postbus 51 (0800) 11 00.