Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan...Van Maerlantpark en P.C. Boutenssingel

Op maandag 23 november beginnen de werkzaamheden om een deel van het Van Maerlantpark en de P.C. Boutenssingel op te hogen en de riolering te vernieuwen.

Op maandag 23 november beginnen de werkzaamheden om een deel van het Van Maerlantpark en de P.C. Boutenssingel op te hogen en de riolering te vernieuwen.
We starten met het opbreken van de rijweg om de oude riolering te verwijderen en vervolgens de nieuwe riolering aan te leggen. Daarna kunnen de nutsbedrijven de kabels en leidingen ophogen en vervangen. Zodra het ondergrondse werk klaar is, hogen we het terrein verder op en brengen we de bestrating weer aan. We passen tot slot ook de openbare verlichting aan. Daarbij breiden we het aantal lichtmasten uit. De aannemer zal een aantal parkeerplaatsen aan het Valeriusrondeel als opslag- en ketenterrein gebruiken.

We voeren het werk in delen uit. Per weggedeelte zijn we ongeveer 4 á 5 weken bezig.
Op 23 november beginnen we bij het doodlopende gedeelte van het Van Maerlantpark met de huisnummers 33 t/m 49. We willen dit af hebben voor de kerstvakantie op 24 december.
Op 11 januari gaan we dan verder met het Van Maerlantpark tussen nummer 58 en de brug naar de P.C. Boutenssingel. Daarna volgt het gedeelte van huisnummer 50 t/m 58. Tegelijkertijd (eind januari t/m eind februari) pakken we ook het doodlopende gedeelte van de P.C. Boutenssingel met de huisnummers 22 t/m 40 aan. Als het weer meezit denken we het werk eind maart 2010 klaar te hebben.

Tijdens de werkzaamheden zijn de woningen niet met de auto bereikbaar. Voetgangers kunnen de woningen via platen bereiken.