Gemeente Dirksland


GGD Rotterdam-Rijnmond start 23 november met vaccinatie

De GGD Rotterdam-Rijnmond vaccineert in de week van 23 november en in de week van 14 december op negentien verschillende locaties tegen de Mexicaanse griep.

Kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en huisgenoten van kinderen die jonger zijn dan een halfjaar ontvangen in de week van 16 november een oproep voor deze vaccinatie. Op de oproepkaart staan locatie, datum en tijdstip waarop men wordt verwacht.

De vaccinatie tegen de Mexicaanse griep bestaat uit twee prikken. Het halen van beide prikken is belangrijk om voldoende bescherming te geven. De eerste vaccinatieronde vindt plaats in de week van maandag 23 november, de tweede ronde in de week van maandag 14 december. Aan deze inenting zijn geen kosten verbonden.

In totaal worden in Rotterdam-Rijnmond ruim 70.000 kinderen voor de vaccinatie opgeroepen en bijna 19.000 huisgenoten. De GGD gaat de kinderen en huisgenoten uit Rotterdam op één dag vaccineren in Ahoy. Op de overige vier dagen wordt in de overige gemeenten en de Rotterdamse deelgemeente Hoek van Holland gevaccineerd.

Op www.ggd.rotterdam.nl staat informatie over priklocaties, data en tijdstippen.
Voor algemene vragen over de Mexicaanse griep, zoals verschijnselen, voorkomen van besmetting en veiligheid en samenstelling van het vaccin, verwijst de GGD naar de landelijke website www.grieppandemie.nl en Postbus 51, telefoonnummer 0800 â 1100.