Gemeente Woerden

Vaccinatie Mexicaanse griep 0 tot en met 4 jarigen uit Woerden van start

12-11-2009
In de week van 23 november start de GGD Midden-Nederland met de eerste Mexicaanse griepprikken voor kinderen tot en met 4 jaar uit Woerden. Deze actie komt voort uit het besluit van minister Klink van VWS om alle kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar en huisgenoten van baby's tot 6 maanden te vaccineren. Regionaal nodigt de GGD ongeveer 63.000 baby's, kinderen en huisgenoten uit. Daarvan komen er 3.638 uit Woerden. Om op korte termijn al deze kinderen te vaccineren, is gekozen voor een centrale vaccinatielocatie.

Kinderen uit Woerden worden op 24 november 2009 verwacht in Sportcomplex Snellerpoort, Steinhagenseweg 3b in Woerden. De officiële uitnodigingen met het tijdstip waarop ze verwacht worden zullen vanaf volgende week op de mat vallen.

Twee prikken
De gehele vaccinatie bestaat uit twee prikken. Kinderen uit Woerden worden op 15 december 2009 verwacht voor hun tweede vaccinatie, wederom in Sportcomplex Snellerpoort, Steinhagenseweg 3b in Woerden. De ouders/verzorgers en betrokken huisgenoten krijgen hiervoor in de week van 16 november een uitnodiging met oproepkaarten en oproepschema. In dit oproepschema kunnen de ouders lezen waar, wanneer en hoe laat ze verwacht worden.

Oproepschema
Alle locaties zijn geopend van 8.00 uur 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds. Om te voorkomen dat er lange wachtrijen ontstaan, is iedereen ingedeeld op een bepaald tijdstip. Op de website www.ggdmn.nl staat duidelijk aangegeven hoe deze indeling werkt.

Belangrijk voor ouders/verzorgers en huisgenoten:
* Heeft u meer kinderen die een uitnodiging zullen krijgen? Dan kunt u in 1 keer alle kinderen laten vaccineren. De tijdstippen staan vermeld in de bijlage bij de uitnodiging die u in de week van 16 november in uw brievenbus vindt.

* Baby's tot 1 jaar worden in een been gevaccineerd. Kinderen vanaf
1 jaar krijgen de vaccinatie in een arm. Het is handig om met de kleding van de kinderen hiermee rekening te houden.
* Neem de vaccinatiekaarten mee naar de priklocatie en eventueel een handdoek om uw kind op het aankleedkussen aan en uit te kleden.
* Indien de genodigde echt niet kan komen op de geplande datum, dan kan uitgeweken worden naar een andere locatie in het schema (zie www.ggdmn.nl). Dit hoeft u niet door te geven aan de GGD. Houdt u echter, bij het halen van uw tweede prik, wel rekening dat er tussen de eerste en de tweede prik 21 dagen moeten zitten.
* Wie al opgeroepen is voor vaccinatie door de huisarts, hoeft niet naar de priklocatie te komen. Dit kan betrekking hebben op huisgenoten van jonge kinderen, bijvoorbeeld de ouders, broertjes of zusjes. Zij gaan voor de prikken naar de huisarts.
* Kom indien mogelijk met de fiets, het openbaar vervoer, of probeer te carpoolen in verband met de verwachte verkeersdrukte rondom de locatie.

Voor meer informatie over de vaccinatie en de Mexicaanse griep: www.grieppandemie.nl of bel naar het gratis landelijk nummer: 0800-1100. Informatie over de vaccinaties door GGD Midden Nederland staat op: www.ggdmn.nl

In de weken 48 en 51 van de vaccinatie is de GGD met minimale bezetting. De GGD is bereikbaar en inzetbaar voor calamiteiten.