Gemeente Asten informatieavond Glastuinbouwvisie

23 november: informatieavond Glastuinbouwvisie

De gemeente Asten kent twee glastuinbouwconcentratiegebieden waar glastuinbouwbedrijven zich kunnen vestigen; namelijk de Hazeldonk/Waardjesweg en de Bleekerweg in Heusden. In en rondom deze gebieden zijn allerlei invloeden en ontwikkelingen die om een aanpassing van het huidige beleid vragen. Om die reden heeft de Gemeente Asten een glastuinbouwvisie opgesteld.

Glastuinbouwvisie

De glastuinbouwvisie is erop gericht knelpunten op te lossen en kansen te benutten in de concentratiegebieden voor glastuinbouw aan de Hazeldonk/Waardjesweg en de Bleekerweg. Diverse belanghebbende partijen zoals ZLTO, glastuinders, Dorpsraad Heusden, Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten, IVN, Waterschap Aa en Maas en de Provincie namen deel aan een zogenaamde klankbordgroep en leverde hun inbreng voor de totstandkoming van de visie.

Informatieavond

Om u te informeren over wat er zoal in de visie is opgenomen, vindt er op 26 november 2009 om 20.00 uur een informatieavond plaats in Unitas, Past. Arnoldstaat 2 in Heusden. Tijdens deze avond heeft u de gelegenheid om vragen te stellen.

Vervolg

Na de informatieavond wordt de visie definitief voorgelegd aan het college van Burgemeester en Wethouders. Daarna wordt deze ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad waarna de visie zal dienen als strategisch bestuurlijk beleidsdocument.

Vragen

Hebt u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Bekkers, via tel. (0493) 671 240 of e-mail m.bekkers@asten.nl.