Gemeente Loenen aan de Vecht


Vaccinatie Mexicaanse griep 0 tot en met 4 jarigen Loenen van start

Op maandag 23 november start de GGD Midden-Nederland met de eerste Mexicaanse griepprikken voor kinderen tot en met 4 jaar uit de provincie Utrecht en dus ook Loenen. Om op korte termijn al deze kinderen te vaccineren is gekozen voor een centrale vaccinatielocatie in West Utrecht. Kinderen uit Loenen worden op 23 november verwacht in Sportcomplex Bisonsport, Bisonspoor 236 in Maarssen.

Deze actie komt voort uit het besluit van minister Klink van VWS om alle kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar en huisgenoten van baby's tot 6 maanden te vaccineren. Regionaal nodigt de GGD ongeveer 82.000 baby's, kinderen en huisgenoten uit. Daarvan komen er 686 uit de gemeente Loenen.

Twee prikken

De gehele vaccinatie bestaat uit twee prikken, met een tussentijd van drie weken. De tweede vaccinatie vindt plaats op 14 december.

De ouders/verzorgers hebben hiervoor in de week van 16 november een uitnodiging met oproepkaarten en oproepschema ontvangen. In dit oproepschema staat waar, wanneer en hoe laat ze worden verwacht.

Oproepschema

Alle locaties zijn geopend van 8.00 uur 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds. Om te voorkomen dat lange wachtrijen ontstaan is iedereen ingedeeld op een bepaald tijdstip. Op de website www.ggdmn.nl staat duidelijk aangegeven hoe deze indeling werkt.

Belangrijk voor ouders/verzorgers en huisgenoten:


· Heeft u meer kinderen die een uitnodiging hebben gekregen? Dan mogen uw kinderen op hetzelfde tijdstip worden gevaccineerd; u kunt zelf een van de aangegeven tijdstippen kiezen. De tijdstippen staan vermeld in de bijlage bij de uitnodiging die u in de week van 16 november per post heeft ontvangen.


· Baby's tot 1 jaar worden in een been gevaccineerd. Kinderen vanaf 1 jaar krijgen de vaccinatie in een arm. Het is handig om hier met de kleding van de kinderen rekening mee te houden.


· Neem de vaccinatiekaarten mee naar de priklocatie.


· Neem eventueel een handdoek mee voor het aankleedkussen, voor als u uw kind moet aan- en uitkleden.


· Wie al door de huisarts is opgeroepen voor vaccinatie, hoeft niet naar de priklocatie te komen, maar gaat naar de huisarts. Dit kan betrekking hebben op huisgenoten van jonge kinderen, bijvoorbeeld de ouders, broertjes of zusjes. Niet op de jonge kinderen zelf?

Voor meer informatie over de vaccinatie en de Mexicaanse griep: www.grieppandemie.nl of bel naar het gratis landelijk nummer: 0800-1100. Informatie over de vaccinaties door GGD Midden Nederland staat op: www.ggdmn.nl.