Gemeente Kaag en Braassem

Vaccinatiecampagne jonge kinderen van start

Minister Klink van Volksgezondheid heeft besloten dat ook jonge kinderen te laten vaccineren tegen Nieuwe Influenza A (H1N1), ook wel bekend als Mexicaanse griep. In de week van 23 november start de GGD hiervoor een grote inentingscampagne.

Met dit besluit volgt minister Klink het advies van de Gezondheidsraad van maandag 9 november. Het advies luidt om kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar te laten vaccineren. Reden hiervoor is dat jonge kinderen meer kans hebben op een ernstiger beloop van de Mexicaanse griep. Wanneer kinderen uit deze groep complicaties krijgen en in het ziekenhuis beademd moeten worden, kunnen zij blijvende lichamelijke schade oplopen. Minister Klink wil deze groep kinderen zoveel mogelijk beschermen door hen vaccinatie aan te bieden. Juist voor deze kinderen biedt vaccinatie meer voordelen voor hun gezondheid dan de nadelen van eventuele bijwerkingen. Van babyâs tot met vijf maanden worden huisgenoten gevaccineerd.

Â

De GGDâen in Nederland gaan vanaf 23 november de vaccinaties uitvoeren. Kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en de huisgenoten van babyâs van nul tot en met vijf maanden ontvangen in week 47 via de post een oproep, met informatie over de griep en over datum, tijd en locatie voor de vaccinaties.

Â

Vaccinatie kinderen uit Kaag en Braassem

In totaal worden in de regio Hollands Midden ongeveer 52.000 kinderen en volwassenen opgeroepen. De GGD Hollands Midden gaat vaccineren op verschillende locaties. De vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. Het vaccineren van kinderen uit de gemeente Kaag en Braassem vindt als volgt plaats
* Eerste vaccinatie op: donderdag 26 november
* Tweede vaccinatie op: donderdag 17 december

Locatie: Sporthal De Tweesprong Lucas van Leydenlaan 2 Roelofarendsveen.

Â

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen?

Kijk voor algemene informatie over de griep op www.grieppandemie.nl of bel (gratis) het landelijke informatienummer 0800 1100 (ma / vr 08. - 20.00 uur, in het weekend 09.00 - 17.30 uur).

Â

Voor vragen over de vaccinatiecampagne kunt u ook kijken op de website van de GGD Holland Midden www.ggdhm.nl of stuur uw vraag per mail naar nieuwegriepprik@ggdhm.nl, of bel de informatielijn van de GGD Hollands Midden (0182) 54 56 80 (ma / vr 9.00 - 17.00 uur).