Projectorganisatie Maasvlakte 2


10-11-2009

E-Crane genomineerd voor 'Crane of the Year'-Award

© PUMA

De E-Crane is genomineerd voor de 'Crane of the Year'-Award van International Bulk Journal (IBJ). Mede-genomineerden voor deze IBJ-award zijn Liebherr (Oostenrijk) en NKM Noell (Nederland). Op 23 november wordt bekend gemaakt wie van de genomineerden met de eer mag strijken.

Een gemodificeerde versie van de E-Crane gaat in het voorjaar van 2010 aan de slag voor de aanleg van de harde zeewering van Maasvlakte 2. Aannemerscombinatie PUMA zet deze specialistische kraan in voor het plaatsen van de ruim 40 ton zware betonblokken uit de bestaande blokkendam in de nieuwe zeewering van Maasvlakte 2.

De landgebonden kraan heeft vijftig ton hefvermogen en een bereik vanuit het hart van de machine van 63 meter. In vergelijking met traditioneel maritiem materiaal kan de landkraan veel nauwkeuriger betonelementen plaatsen. Bovendien kan er tijdens stormachtige omstandigheden doorgewerkt worden. De kraan wordt momenteel door kraanbouwer E-Crane/Indusign in samenwerking met PUMA aangepast en krijgt onder meer een compleet nieuwe onderwagen.

Pagina bijgewerkt op: 16-11-2009