Gemeente Terneuzen

Klimaatweekactiviteiten in Zeeuws-Vlaanderen

In Zeeuws-Vlaanderen worden er op 23, 24 en 25 november vier gratis Klimaatweek-evenementen georganiseerd.

In Zeeuws-Vlaanderen worden er op 23, 24 en 25 november vier gratis Klimaatweek-evenementen georganiseerd: de lezing `Waar krijg jij energie van?', een informatieavond over energiebesparing thuis en de vertoning van de klimaatfilms `The March of the Penguins' en `Het Verloren Land'.

Programma

maandag 23 november

Op maandag 23 november is er om 19.30 uur in de RK kerk in Sluiskil een gratis lezing `Waar krijg jij energie van?'. Dit is een lezing over duurzame energie ver weg en dichtbij: groene stroom uit koffieschillen in ontwikkelingslanden en energiezuinige straatlantaarns in uw eigen gemeente. De organisatie is in handen van Elisabethparochie Midden Zeeuws-Vlaanderen. De internationale netwerkorganisatie Solidaridad en de gemeente Terneuzen verlenen medewerking aan deze avond.

Meer informatie en aanmelden: Elisabethparochie, bureau@eparochie.nl, tel. 0115-616 006 (tussen 9.30 en 11.30 uur) of Peter van Heerbeek, beerebeek@zeelandnet.nl, tel. 0115-471 612.

dinsdag 24 november

Op maandag 24 november is er om 19.30 in het Scheldetheater in Terneuzen een gratis informatieavond over hoe je thuis energie kunt besparen. Aanwezigen krijgen tips over energiebesparing in en om de eigen woning, kunnen meedoen aan een Energiequiz en krijgen toelichting op het programma `Meer Met Minder', subsidiemogelijkheden en zonnepanelen. Nationaal energieambassadeur Marlou Boerbooms en Delta hebben hun medewerking toegezegd. De presentatie is in handen van Bert van Leerdam van Omroep Zeeland.

Meer informatie: Natuur & Zo, Brenda de Haan, tel. 0115-649 520, info@nme-zvl.nl

woensdag 25 november

Op woensdag 25 november om 19.30 uur worden er twee klimaatfilms vertoond. De ene klimaatfilm, `The March of the Penguins' draait in het Ledeltheater in Oostburg. De andere klimaatfilm, `Het Verloren Land' draait in View in Terneuzen. `The March of the Penguins' vertelt het wonderlijke verhaal van de keizerpinguïn. Over de jaarlijkse trek naar zijn broedplaats, honderd kilometer landinwaarts op de zuidpool. En over de ontberingen die de vogels ondergaan om een kuiken op de wereld te zetten: de lange tocht, de genadeloze winter en de extreme honger die de pinguïns lijden.

`Het Verloren Land' is een toekomstdocumentaire, deels gesitueerd in Nederland anno 2010, wanneer ons land grotendeels onder water blijkt te staan. `Het Verloren Land' beweegt zich tussen realisme en drama, geschiedenis en toekomst, wetenschap en geloof, vaderlandse filmhistorie en special effects.

De toegang voor beide films is gratis. Meer informatie: Ledeltheater, tel. 0117-452 735 of View, tel. 0115-688 848, info@view-biscoop.nl.

Doel van de Klimaatweek is om inwoners te betrekken bij oplossingen voor de klimaatcrisis. Iedereen is van harte uitgenodigd om de activiteiten bij te wonen. Deelname is gratis en van tevoren opgeven mag, maar hoeft niet.

Zie voor het totale Zeeuwse Klimaatweek-programma www.duurzaamzeeland.nl/klimaatweek2009