Gemeente Mook & Middelaar


Vaccinnatie Mexicaanse griep

Aankondiging vaccinatiecampagne kinderen

Op maandag 9 november heeft het RIVM in samenwerking met de Gezondheidsraad de minister van VWS geadviseerd de 'risicogroepen', die opgeroepen worden zich te laten vaccineren tegen de Mexicaanse Griep, uit te breiden. Deze uitbreiding bestaat uit de groep kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar en de huisgenoten van kinderen van 0 tot 6 maanden. Deze groepen wordt dringend geadviseerd zich te laten inenten. De GGD'en coördineren de vaccinatiecampagne per regio.

Â

Op basis van de draaiboeken is de GGD Regio Nijmegen, in samenwerking met de GHOR en de gemeenten in de regio, op vrijdag 6 november begonnen met de voorbereidingen. De vaccinaties zullen plaatsvinden in de week van 23 november. Degenen die ervoor in aanmerking komen zullen uiterlijk maandag 16 november de schriftelijke uitnodiging voor de vaccinatie krijgen. Daarin staan de precieze tijdstippen, de locaties en aanvullende informatie over de vaccinatie. Dit zijn de reguliere locaties voor grootschalige vaccinaties, zoals die in de draaiboeken van de samenwerkende organisaties staan opgenomen. Voor inhoudelijke vragen over het besluit de groepen uit te breiden, heeft de overheid een landelijk callcenter ingericht (0800 - 1100).

Â

De vaccinatielocatie voor de gemeente Mook en Middelaar is sportcomplex Eendracht, Bovensteweg 61 te Mook. Personen uit de doelgroep ontvangen twee inentingen. De eerste inenting wordt gegeven op 23 november, de tweede op 14 december. Tijdstip van vaccinatie is beide dagen van 15.00 tot 20.00 uur. Alleen personen in het bezit van een schriftelijke uitnodiging tot vaccinatie zullen worden toegelaten in de vaccinatieruimte.

Â

Voor meer informatie kunt u terecht op www.grieppandemie.nl