Nationale Balans Top 'Fit for the Future' presenteert nieuw Convenant

18/11/2009 10:18

Convenant Overgewicht

Op maandag 23 november 2009 vindt in het ADO stadion te Den Haag de 3e Nationale Balans Top van het Convenant overgewicht plaats. Voorzitter Paul Rosenmöller zal hier het eindverslag van de vijfjarige convenantperiode overhandigen aan minister Ab Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarna zal de minister samen met ruim 20 convenantpartners, een nieuw Convenant ondertekenen voor de komende vijf jaar.

Tijdens de Balanstop, getiteld 'Fit for the Future' kan een kijkje genomen worden in de 'Gezonde Stad voor de Toekomst', waar de initiatieven en resultaten van het Convenant en haar partners zijn gebundeld in vier stadsdelen: de winkelstraat, het bedrijventerrein, het schoolplein en de buurt. Wethouder Rinda den Besten van Utrecht zal de stad openen.

De top wordt geopend door NOC NSF-voorzitter Erica Terpstra en zal worden afgesloten met een paneldiscussie over de vraag Are we fit for the future? Met onder meer de Tweede kamerleden Khadija Arib (PvdA), Sabine Uitslag (CDA) en Kees Vendrik (Groen Links)

Het Convenant overgewicht werd in 2005 op initiatief van minister Hoogervorst gesloten tussen de ministeries van Volksgezondheid en Onderwijs en acht partijen uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld om de stijgende trend van overgewicht bij volwassenen en kinderen een halt toe te roepen. Onder het voorzitterschap van Paul Rosenmöller hebben de inmiddels 20 convenantpartijen zich de afgelopen vijf jaar ingespannen om de gezonde keuze thuis, in de winkel, op school en op het werk makkelijk en aantrekkelijk te maken.

Het aantal volwassenen met overgewicht lijkt zich te stabiliseren, maar nog steeds is meer dan de helft van de mannen en 41% van vrouwen te dik. De grootste zorg gaat uit naar de kinderen, vooral in de grote steden. In het nieuwe Convenant dat maandag gepresenteerd wordt, vormen jongeren daarom de belangrijkste doelgroep.





http://www.convenantovergewicht.nl/nationalebalanstop