Gemeente Waalwijk Massale inenting tegen Mexicaanse griep

Op maandag 23 november en maandag 14 december vindt in Waalwijk een massale inenting plaats tegen de Mexicaanse griep. Deze grote vaccinatiecampagne wordt gehouden in Sporthal De Slagen, De Gaard 2 in Waalwijk tussen 13.00 en 18.00 uur. De GGD Hart voor Brabant voert deze vaccinaties uit. Het gaat om babys en kinderen geboren op of na 24 november 2004 tot en met 22 mei 2009 en huisgenoten van babys die geboren zijn op of na 23 mei 2009 tot en met 23 november 2009. Ouders en verzorgers hebben inmiddels hiervoor landelijk een oproep ontvangen.

Kinderen uit gemeente Waalwijk, Loon op Zand en Dongen In Waalwijk worden niet alleen kinderen en hun ouders/verzorgers verwacht uit de gemeente Waalwijk maar ook uit de gemeente Loon op Zand en de gemeente Dongen. Door de minister is besloten dat er in Nederland slechts op 200 locatie gevaccineerd mag worden. Dit betekent dat in de Veiligheidsregio Midden West Brabant 10 locaties zijn, waaronder Sporthal De Slagen in Waalwijk.

In de gemeenten Waalwijk, Dongen en Loon op Zand zijn 5662 personen opgeroepen. Bij een verwachte opkomst van 80% betekent dit dat er in Waalwijk zon 4530 keer wordt geprikt. In de sporthal worden 16 priklijnen ingericht die per uur 960 prikjes kunnen zetten. Naast de GGD Hart voor Brabant zet ook de gemeente Waalwijk medewerkers in.

Bereikbaarheid en parkeren bij Sporthal De Slagen Om verkeers- en parkeerproblemen te voorkomen vraagt de gemeente de mensen nadrukkelijk om:

- met de fiets of het openbaar vervoer te komen (buslijnen 136 en 137 vanuit Loon op Zand , haltenaam Sprang kruispunt aan de Tilburgseweg, haltenaam Sprang Kruispunt);

- zoveel mogelijk samen te reizen met andere ouders en kinderen uit de buurt;

- de aanwijzingen van de verkeersregelaars ter plaatse op te volgen.

Mensen die niet ingeënt hoeven te worden, worden verzocht niet naar De Sporthal te komen.

Publicatie datum 18-11-2009