Gemeente Aalten


Op 23 november griepvaccinatie in de gemeente Aalten

Jonge kinderen krijgen een vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1). Dat heeft minister Klink op 9 november besloten op advies van de Gezondheidsraad en het RIVM. Alle kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar en huisgenoten van kinderen van 0 tot 6 maanden krijgen een oproep om een inenting te halen tegen de Mexicaanse griep. De vaccinatie is op vrijwillige basis en vindt plaats op maandag 23 november in de Achterhoek Arena, Anholtseweg 49, te Dinxperlo.

Inentingen

GGD Gelre-IJssel organiseert in de komende weken, in samenwerking met de thuiszorgorganisatie in de regio Gelre-IJssel, in alle gemeenten een `prikdag'. In de gemeente Aalten is hiervoor maandag 23 november gepland in de Achterhoek Arena in Dinxperlo.

Als u of uw kind behoort tot de doelgroep krijgt u vanzelf een oproep thuis. Op deze oproep vindt u de datum (23 november), het tijdstip en de locatie (Achterhoek Arena, Anholtseweg 49, te Dinxperlo) waar de inenting plaats vindt. Na drie weken, op 14 december, volgt een tweede vaccinatieronde. Ook hiervoor krijgt u vanzelf een oproep thuis gestuurd.

Mogelijke verkeersoverlast
Het kan zijn dat u in de buurt van de Achterhoek Arena in Dinxperlo op 23 november en op 14 december enige overlast ondervindt vanwege extra verkeersdrukte in verband met de vaccinatiecampagne. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Meer informatie
Actuele informatie en veelgestelde vragen over Nieuwe Influenza A (H1N1) (Mexicaanse griep) kunt u vinden op www.grieppandemie.nl of op de website van GGD Gelre-IJssel: www.ggdgelre-ijssel.nl. Ook kunt u bellen met het landelijke informatienummer (0800) 1100 (gratis) of met GGD Gelre-IJssel: (088) 443 30 00.