Gemeente Almelo

Geef uw mening over integratie in Almelo

19 november 2009 - De Gemeente Almelo nodigt alle inwoners van Almelo uit om hun mening te geven over integratie in hun stad. Hiervoor organiseert de gemeente in elk stadsdeel een gesprek over integratie. Wat gaat goed, wat moet beter? In Almelo wonen mensen uit alle streken van de wereld. Bijna een kwart van de inwoners is allochtoon. Almelo is dus echt een interculturele, kleurrijke stad. De Gemeente wil met het project KleurRijk Almelo stimuleren dat inwoners met verschillende culturen goed kunnen samenleven.

Echte integratie vindt plaats door persoonlijke contacten in de straten, in de scholen, in de bedrijven en in de verenigingen, wanneer mensen elkaar leren kennen en proberen met elkaars verschillen rekening te houden. We willen met u bespreken wat er volgens u moet gebeuren in de stad, in uw straat, in uw club of de school van uw kind. Daarom organiseren we in elk stadsdeel een dialoog over integratie naar aanleiding van het praatstuk Doe mee aan KleurRijk Almelo. Dit praatstuk is te verkrijgen in het Stadhuis of te bestellen via kleurrijkalmelo@almelo.nl. Het is ook te verkrijgen in alle hieronder genoemde locaties.

Ook bij u in de buurt is een stadsdeelgesprek over integratie op een avond van 20.00 tot 22.00 uur. De inloop is vanaf 19:30. De aftrap was afgelopen maandag in het Veurbrook (stadsdeel Zuidwest). De volgende bijeenkomsten zijn op:


- 23 november stadsdeel Zuidoost, De Schoppe, Clematisstraat 2a, tel. 815572


- 26 november stadsdeel Noordoost, De Trefhoek, Ootmarsumsestraat 249, tel. 861345


- 3 december stadsdeel Centrum, De Kolk, Bornsestraat 19, tel. 851071


- 7 december stadsdeel Noordwest, Eninver, Apollolaan 1, tel 851485

U hoeft niet in uw eigen stadsdeel te komen. Als een andere dag beter uitkomt, bent u elders ook welkom. Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs en hebben uw inbreng en inzet hard nodig!

Voor meer informatie kunt u bellen met de projectleiders Dita Kraan (541477) of Esther Houpst (541737) of via email kleurrijkalmelo@almelo.nl.