Gemeente Meerssen


Persbericht van donderdag 19 november 2009

Startsein herinrichting
Stationsplein Meerssen & omgeving

Op maandag 23 november 2009 wordt om 11 uur het officiële startsein gegeven voor de herinrichting van Stationsplein Meerssen & omgeving. Wethouder Openbare Werken Luc Volders zal samen met aannemer Mourik bij wijze van startschot met behulp van een hijskraan een groot betonblok uit de grond tillen. De betonnen colos ligt voor het treinstation in de grond en moet verwijderd worden tbv de herinrichting.

Herinrichting
In samenwerking met de Provincie Limburg, Veolia Transport en de Nederlandse Spoorwegen werkt de gemeente Meerssen aan de herinrichting van de stationsomgeving. Doel van het project is het Stationsplein verder geschikt te maken voor de functie als overstapstation van bus naar trein en omgekeerd. Daarnaast zullen de veiligheid en doorstroming van het verkeer bij de kruising Stationsplein - Parallelweg - Stationstraat en spoorwegovergang worden verbeterd. Ter hoogte van deze kruising wordt ook de nieuwe parkeerplaats achter het station ontsloten.

Werkzaamheden
De werkzaamheden zijn onlangs al van start gegaan en worden gefaseerd uitgevoerd om de overlast voor omwonden tot een minimum te beperken. De planning is als volgt:

Fase 1: Herinrichting Stationsplein
In fase 1 wordt het Stationsplein onder handen genomen. De werkzaamheden duren ongeveer tot half januari 2010. Het plein is tijdelijk niet bereikbaar voor auto's en bussen. De lijnbussen van Veolia stoppen tijdelijk in de Montforlaan en Stationstraat. Het autoverkeer (halen & brengen) wordt afgewikkeld op het parkeerterrein achter het station.

Fase 2: Aanpassing Proost de Beaufortstraat
Fase 2 start aansluitend aan fase 1 en neemt een maand in beslag. In deze fase worden de wegen aan de noordzijde van het station heringericht (voorzijde station). Doorgaand verkeer en lijnbussen worden omgeleid.

Fase 3: Reconstructie kruising Parallelweg - Stationstraat Fase 3 start in maart 2010 en neemt een maand in beslag. In deze fase worden de wegen aan de zuidzijde van het station heringericht (Parallelweg - Stationstraat). Het station is vanaf de noordzijde normaal bereikbaar. De spoorwegovergang Stationstraat is afgesloten.

De planning is onder voorbehoud en is afhankelijk van weeromstandigheden etc.