Gemeente Helmond


Bovenzijde Traversebrug krijgt opknapbeurt

De bovenzijde van de Traversebrug krijgt een flinke opknapbeurt. De werkzaamheden starten op maandag 23 november.

De fiets- en voetpaden worden helemaal vernieuwd. Ook wordt een nieuw hekwerk, nieuwe verlichting en nieuw straatmeubilair geplaatst.

Eerste fase

De werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd. In de eerste fase, die start op maandag 23 november, wordt de verharding van de fiets- en voetpaden aan de noordzijde (centrumzijde) vernieuwd. Deze werkzaamheden zijn voor de Kerst gereed.

Tweede fase

De tweede fase start direct na de kerstvakantie. Dan wordt de zuidzijde (kasteelzijde) aangepakt. De totale werkzaamheden duren naar schatting tot juni 2010. Gezien de periode van het jaar kunnen de werkzaamheden vertraging oplopen, als gevolg van slechte weersomstandigheden.

Eén rijbaan afgesloten

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt vanaf 23 november tot Kerstmis in elke rijrichting één rijbaan afgesloten. Fietsers kunnen van deze afgesloten rijbaan gebruik maken om de Traversebrug over te steken. Eventuele verkeershinder die daarna volgt, wordt later bekendgemaakt.

Kasteeltuin en onderzijde brug al opgeknapt

Eerder dit jaar werden de Kasteeltuin en de onderzijde van de Traversebrug al opgeknapt. De Kasteeltuin is volledig vernieuwd met nieuwe bestrating en beplanting, bankjes en een toegangspoort. Aan de onderzijde van de Traverse zijn gebouwen verwijderd, zodat de Kasteeltuin één geheel is geworden met het centrum van de stad. s Avonds brandt er sfeervolle verlichting. Als ook de bovenzijde van het viaduct is opgeknapt, zorgt dit Balkon van Helmond voor een mooi stukje stadsverfraaiing.

's Avonds brandt er al sfeervol licht aan
de onderzijde van het viaduct. Nu wordt
ook de bovenzijde volledig opgeknapt.