Gemeente Westvoorne


GGD vaccineert maandag 23 november a.s. in Westvoorne tegen Mexicaanse griep

(persbericht)

Op maandag 23 november a.s. vaccineert GGD Rotterdam-Rijnmond in Westvoorne tegen de Mexicaanse griep. In deze gemeente zijn in totaal 739 oproepen verstuurd voor kinderen van een half jaar tot 5 jaar en voor huisgenoten van babyâs tot een half jaar. De GGD gaat uit van een gemiddelde opkomst van 80% en verwacht dat in Westvoorne 592 mensen gehoor geven aan de oproep.

Burgemeester De Jong bezoekt tussen 13.00 en 14.00 uur het vaccinatie centrum bij De Merel om zijn betrokkenheid te tonen. De vaccinatie tegen de Mexicaanse griep is een grote logistieke operatie. De GGD verwacht in de hele regio in week 48 totaal ruim 70.000 kinderen en huisgenoten te vaccineren op negentien verschillende locaties.

Â

Bij de organisatie en uitvoering van deze regionale vaccinatiecampagne zijn ruim 1200 medewerkers betrokken. Dat zijn naast medisch bevoegde medewerkers die de prikken mogen geven ook andere medewerkers. Deze zijn afkomstig uit de GGD en uit alle gemeenten in het werkgebied van de GGD. In Westvoorne worden zij onder andere ingezet om de bezoekersstromen te geleiden en voor het nodige administratieve werk. De GGD heeft gekozen voor een beperkt aantal priklocaties om de beschikbare medewerkers zo efficiënt mogelijk in te kunnen zetten.

Â

De afgelopen jaren heeft de GGD veel ervaring opgebouwd met centrale vaccinaties. Daarom kan de GGD de wachttijden in het algemeen op een aanvaardbaar niveau houden.