Provincie Utrecht

Honderdste Utrechts VerkeersveiligheidsLabel in Maarssen

19-11-2009 -

Katholieke basisschool De Wilde Wingerd in Maarssen ontvangt op maandag 23 november uit handen van wethouder Van Esterik het honderdste Utrechts VerkeersveiligheidsLabel. De school krijgt een fraai emaillen bordje aan de muur. Daarna overhandigt gedeputeerde Ekkers als voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht (ROV-Utrecht) een speciaal kado vanwege dit honderdste label in de provincie Utrecht.

De afgelopen twee jaar hebben de school en de ouders hard gewerkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid rond de school en is er veel aandacht besteed aan goed verkeersonderwijs. Er werden verkeerslessen gegeven, verkeersprojecten georganiseerd en de jaarlijkse verkeersexamens afgenomen. Het label is een beloning voor de door de directie, team en ouders geleverde inspanningen.

De labeluitreiking is een feest voor de kinderen, compleet met kadootjes en een lekkere versnapering. SEEF, de verkeersveilige zebra, is altijd aanwezig om de feestelijkheden op te luisteren.

Het ROV-Utrecht ondersteunde de school door te adviseren bij het behalen van het label. De gemeente Maarssen heeft bij De Wilde Wingerd in 2008 een schoolzone aangelegd. Hierdoor worden automobilisten er op een kleurrijke wijze op gewezen dat ze een school naderen en wordt er een appèl gedaan op hun verantwoordelijkheidsgevoel. Goed opletten en langzaam rijden is het devies.

Programma
9.15 uur Ontvangst
9.30 uur Welkom op het schoolplein van De Wilde Wingerd, Bloemstede 1 in Maarssen door directeur Van Impelen
9.35 uur Overhandiging van het UVL-label door wethouder Van Esterik aan directeur Van Impelen
9.40 uur Aanbieding cheque Streetwise van de ANWB door gedeputeerde Ekkers

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196