NCRV

Schepper & Co

Armoede onder werkenden

Maandag 23 november

17.10 uur, Nederland 2

Maandag besteedt het NCRV-programma Schepper & Co aandacht aan armoede onder werkende mensen. De dure maand december staat weer voor de deur. Voor veel mensen wordt het weer een gepuzzel om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat geldt niet alleen voor mensen die een uitkering krijgen, steeds vaker zijn het ook mensen mét een baan, die onder de armoedegrens vallen.

Jacobine Geel spreekt met alleenstaande moeder van vier kinderen Paula van der Veer. Ze werkt in een drukkerij voor 24 uur. Graag zou ze meer uren werken, maar door de kredietcrisis is dat niet mogelijk. Als ze zou besluiten een uitkering aan te vragen, zou ze meer inkomen hebben dan nu, werkend. Ook te gast is de 57-jarige Mies Mol. Na een scheiding kwam ze, zonder opleiding, alleen te staan. Ze werkt in de thuiszorg, maar gezien haar leeftijd kan ze niet meer dan 30 uur werken.

Verder is socioloog Eric Snel van de Erasmus Universiteit in Rotterdam te gast in Schepper & Co. Hij doet onderzoek naar de in Nederland ruim 200.000 werkende armen. Voor een politieke reactie is uitgenodigd CDA-Kamerlid Hein Pieper, voorheen directeur van het Katholiek Netwerk.

Na afloop is er op het digitale themakanaal Spirit24 een gesprek te zien met Hein Pieper, over de hoe dit probleem door overheid en kerken kan worden aangepakt.