Gemeente Waddinxveen


Wethouder Dirk Lont geeft aftrap inzameling plastic afval. logo plastic heroes

Op maandag 23 november gaat de inzameling van plastic afval in Waddinxveen van start. Wethouder D. Lont zal voor het gemeentehuis de aftrap geven en rond 09.00 uur de eerste zak deponeren in de cyclus vrachtauto.

Waarom plastic gescheiden inzamelen?
Er is steeds meer aandacht voor het milieu. Plastic gescheiden inzamelen is één van de maatregelen voor een beter milieu. Het gescheiden ingezameld plastic kan dan opnieuw gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten, zoals flessen, fleecekleding, dashboards, tennisballen en mobiele telefoons. Zo worden natuurlijke bronnen gespaard. Ook hoeft er bij een goede afvalscheiding minder afval verbrand te worden en minder verbranding betekent een lagere CO2-uitstoot. Een bijkomend voordeel is dat uw gewone vuilnisbak minder snel vol is. Het vaak omvangrijke plastic afval gaat namelijk in een aparte zak. Het doel is om in 2012 vijftien kilo per huishouden per jaar aan plastic in te zamelen.

Informatie en vragen
Op de website www.plastic-heroes.nl en www.cyclusnv.nl/plastic kunt u informatie vinden over de inzameling van plastic afval. U kunt ook contact opnemen met Cyclus, per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch 0182-547500.