Gemeente Geldermalsen

Beesd - Oude Waag

Waterschap Rivierenland gaat in Beesd een aantal duikers langs de Oude Waag vervangen. Van maandag 23 november tot ongeveer de kerst is de Homburg vanaf de Oude Waag onbereikbaar.

Wat gebeurt er?

Gemeente Geldermalsen en Waterschap Rivierenland nemen verschillende maatregelen om het watersysteem in Beesd te verbeteren. Hiermee moet herhaling van wateroverlast in Beesd worden voorkomen. Eén van de maatregelen is het verruimen van twee duikers in de sloot langs de Oude Waag. Het gaat om de duikers langs de Oude Waag onder de Industrieweg en de Homburg.

Om droogte en wateroverlast te voorkomen is het belangrijk dat het water goed door de sloten en vijvers van het rivierengebied kan stromen. Te kleine duikers staan een goede doorstroming in de weg. Daarom gaan we de duikers met een te kleine diameter vervangen door een duiker met een grotere doorsnede. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van het waterchap, in samenwerking met de gemeente.

Wegafsluiting

Tijdens het vervangen van de duikers zijn we helaas genoodzaakt een aantal wegen af te sluiten.
Van maandag 23 november tot ongeveer de kerst is de Homburg vanaf de Oude Waag onbereikbaar. Vanaf 4 januari tot eind januari gaan we aan de slag met de duiker onder de Industrieweg en dan is deze straat vanaf de Oude Waag afgesloten.

Als u een bedrijf heeft vragen we u om in uw bedrijfsvoering zonodig rekening te houden met deze wegafsluitingen. Als de afsluiting vanaf de Oude Waag onverhoopt tot problemen leidt dan horen we dat graag zo spoedig mogelijk van u. Waar mogelijk zullen we op zoek gaan naar een oplossing.

Vragen

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij de opzichter van Waterschap Rivierenland, Cees Quint, tel. (0344) 64 92 97 of via e-mail


---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258