FNV Bouw met truck langs scholen

20/11/2009 14:14

FNV Vakcentrale

FNV Bouw start maandag 23 november met een grote campagne voor leerling-bouwvakkers. Met een volledig ingerichte truck trekt een campagneteam het hele land door, langs ROC's en samenwerkingsverbanden. Met de campagne 'BAHM on tour' wil FNV Bouw het onderwerp 'leefstijl' op een ludieke manier onder de aandacht brengen van jongeren. Jarno Hams, de sterkste man van Nederland, geeft het officiële starschot. Hij leert de jongeren hoe te tillen en waar je op moet letten. De overige dagen worden hindernisbanen opgezet, waarbij niet de snelste deelnemers winnen, maar diegenen die het slimst met hun lijf omgaan. Zo wordt onder andere aandacht besteed aan voeding, sporten en fysieke belasting. Voor beroepen met veel fysieke arbeid - zoals in de bouw- is een goede conditie en een gezond lichaam van groot belang. De aftrap van de campagne is maandag 23 november, 9.00 uur bij ROC ASA SBBO in Leusden. Om 14:00 is de tour op het ROC Friesland College in Heerenveen.

Overgewicht en fysieke belasting zijn risicofactoren die kunnen leiden tot arbeidsongeschiktheid. Goede voeding en voldoende bewegen zorgen voor een gezond lichaam. In de bouw is een goede conditie van belang om de fysiek zware arbeid vol te houden. Door onder andere veilig te tillen en regels met betrekking tot gevaarlijke stoffen of geluidshinder in acht te nemen kan ziekteverzuim verminderd worden.

FNV Bouw wil - samen met zorgverzekeraar Menzis en arbo-instituut voor de bouw, Arbouw- met deze campagne werknemers in de bouwsector op jonge leeftijd voorlichten en bewust maken van de gevaren van ongezonde voeding en verkeerde of overmatige fysieke belasting. Met een hindernisbaan gaan teams van leerlingen de strijd met elkaar aan en worden ze gecoacht door een deskundige op het gebied van fysieke belasting. Een diëtiste geeft informatie over gezonde voeding en in de FNV Bouw-truck zijn pc's met internetverbinding waarop testjes gedaan kunnen worden.

Na de aftrap op maandag 23 november rijdt de truck tot en met donderdag 17 december het hele land door, langs ROC's en samenwerkingsverbanden.





http://www.bahm.ml