Gemeente Teylingen

wijst de weg

Zorgloket Teylingen wijst de weg

20 november 2009

De gemeente Teylingen start op 23 november met een campagne om de aandacht te vestigen op het vernieuwde zorgloket in de gemeentewinkel. Het Zorgloket is er voor alle inwoners met vragen over Wonen, Zorg en Welzijn. Om de dienstverlening aan de inwoners te verbeteren is er een aantal veranderingen doorgevoerd bij het Zorgloket. Naast de veranderingen start de gemeente een publiekscampagne, met name via de doorverwijzers zoals huisartsen en fysiotherapeuten om mensen te attenderen op de hulp die via het Zorgloket geboden kan worden. Zij spelen een belangrijke rol bij het doorverwijzen naar het Zorgloket.

Een groot deel van de inwoners weet de weg naar het Zorgloket nog niet te vinden en denken dat het zorgloket met name bedoeld is voor mensen met een uitkering of schuldhulpverlening. Niets is minder waar. Het Zorgloket is bedoeld voor alle inwoners met vragen over Wonen, Zorg en Welzijn. Dit is een heel breed aanbod met onderwerpen van uiteenlopende aard. Denk aan maaltijdondersteuning, huishoudelijke hulp, maar ook hulp bij het invullen van formulieren via de formulierenbrigade van de ISD of het aanpassen van uw woning.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de dienstverlening van het Zorgloket te verbeteren. Er is een registratiesysteem aangeschaft zodat meteen gezien wordt welk contact er voorheen is geweest met de klant. Ook wordt het zodoende voor de gemeente duidelijk met welke vragen klanten het Zorgloket benaderen. Met deze informatie kan de gemeente de inwoners beter van dienst zijn.

Wanneer klanten behoefte hebben het gesprek liever niet aan de balie, maar in een aparte ruimte voort willen zetten dan is daar de mogelijkheid voor. Er hangen bordjes om klanten hierop te wijzen. De medewerkers van de ISD (die achter de balie zitten) krijgen een opleidingsprogramma om de klanten van de laatste informatie te voorzien.

Het Zorgloket heeft duidelijke en vernieuwde afspraken gemaakt met back-office organisaties. Dit zijn organisaties waar ISD medewerkers naar kunnen verwijzen zoals bijvoorbeeld Stichting MEE, GGZ, Buddy netwerk en Welzijn Teylingen.

Er komen posters te hangen en er worden kaarten uitgedeeld bij huisartsen, fysiotherapeuten, apotheken, bibliotheken en andere gemeentelijke gebouwen.

Bij de gemeentewinkel ter hoogte van het zorgloket wordt de "Zorgboom" feestelijk onthuld door de wethouders Wilbrink en Hollart (resp. dienstverlening en welzijn). Dit is een wegwijsbord die de bezoeker nogmaals wijst op het bestaan van het Zorgloket met bijbehorende diensten.

Nieuwe afvalcontainers