Gemeente Heumen

Femke komt op voor wezenzieken

De Maldense Femke van Idsinga is 15 jaar jong, maar ook al 15 jaar ongeneeslijk ziek. Door een darmstoornis is ze levenslang aangewezen op sondevoeding. Daar kwam een ingeklapte long bij. En een maagbloeding. En rond 50 ziekenhuisopnames. Dit jaar nog om de galblaas en een stuk van de dunne darm te laten weghalen.

Femke met boek

Femke, geflankeerd door moeder Hanny en vriend "Opa Jan", die haar de energie gaf om alles uit haar leven te halen.

Je zou zeggen dat zo iemand reden heeft om bij de pakken neer te zitten, maar wat een positiviteit straalt die meid uit!. Dat zei burgemeester Jan van Zomeren die vorige week woensdag bij de overhandiging van het eerste exemplaar was van het boek Femke - 1166 droomritten aan Femke zelf. Het boek is verschenen om de aandacht te vestigen op kinderen zoals Femke, die gecompliceerde ziekten hebben die buiten acties vallen omdat ze niet in een bepaalde categorie passen. Femke heeft haar naam verbonden aan een stichting die opkomt voor deze wezenziektes waarvoor geen patiëntenverenigingen bestaan en geen belangenorganisaties, de Femke foundation.

Jan van Zomeren heeft zitting genomen in het comité van aanbeveling voor de foundation. Hij is trots op Femke en haar familie en vrienden die de foundation hebben opgezet.
De Femke foundation heeft een eigen website met zeer veel informatie: www.femkefoundation.nl. Wie klikt op Presentatie en Media kan het filmpje zien dat het programma Hart van Nederland van SBS6 maakte over haar. Via de site kan ook het boek worden besteld ( 16,95).

Het magazine Topic, dat in Heumen en Mook verschijnt, besteedt in december ook aandacht aan Femke. Het blad komt begin december uit.