Gemeente Rhenen


Opstellen structuurvisie

23 november 2009 - In het kader van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) wil de gemeente Rhenen een structuurvisie opstellen, die in december van dit jaar vrijgegeven zal worden voor inspraak.

Het uitgangspunt van de structuurvisie is het bestaande beleid van de gemeente Rhenen en hogere overheden, met gebruikmaking van recent of nog in de maak zijnd materiaal.

Voor het maken van de visie wordt gebruik gemaakt van de gemeentelijke notas: Stedenbouwkundige structuurvisie woningbouwlocaties tot 2020, Visie Binnenveld, Verkeersvisie, Beleids- en actieplan Toerisme en Recreatie gemeente Rhenen.

Met het samenbrengen van bestaande ruimtelijk relevante beleidsstukken tot een structuurvisie, wordt voldaan aan de eis uit de Wro om een structuurvisie op te stellen.

Met de visie heeft de gemeente een integraal ruimtelijke beleidsdocument, waarin de diverse sectorale onderdelen samengebundeld zijn. De structuurvisie kan de basis vormen voor een exploitatieplan.

Tijdens de speciale thema-avond van 24 november;2009 zal met de gemeenteraad over de structuurvisie gediscussieerd worden. Daarna wordt aan de raad op 15 december 2009 worden gevraagds de visie ter inzage te leggen.