Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Recessie heeft positief effect op toerisme Limburg Groei toerisme sterker dan in andere provincies

Limburg heeft het afgelopen vakantiejaar meer dan de rest van Nederland geprofiteerd van de groei van het binnenlands toerisme. Het aantal binnenlandse vakanties in Nederland groeide met drie procent. De groei nam in Limburg toe met vier procent tot 2,3 miljoen vakanties.

Hierbij heeft Limburg haar tweede positie na Gelderland op de binnenlandse vakantiemarkt nu meerdere jaren achtereen weten te handhaven. Door de economische crisis zijn meer mensen in eigen land op vakantie gegaan. Daarnaast zorgde het mooie weer en de gunstige spreiding van feestdagen en vakanties in heel Nederland voor een groei van het aantal korte vakanties en vaste standplaatsvakanties. Door de toename van het aantal vakanties in Limburg zijn de totale bestedingen aan vakanties in Limburg ook met vier procent gegroeid naar bijna 427 miljoen euro.

Dat de groei in Limburg bovengemiddeld is kan mede verklaard worden uit een intensieve imagocampagne Limburg, Liefde voor het Leven, die de Stichting Samenwerkende VVVs Limburg voert in opdracht van de Provincie Limburg. Toen medio 2009 bekend werd dat meer mensen in eigen land vakantie zouden vieren vanwege de crisis heeft de Provincie besloten direct boter bij de vis te doen door 100.000,-- extra te investeren in de campagne. Uit recent onderzoek blijkt dat de campagne goed aanslaat bij de doelgroepen. Limburg blijkt de populairste provincie te zijn waar men het liefst een dagje uit of vakantie doorbrengt. Dit percentage is na de campagne significant gestegen. Limburg is na de campagne gestegen van de vierde naar de eerste plaats van provincies in Nederland waar men de vakantie of het uitstapje daadwerkelijk heeft doorgebracht. Uit het onderzoek blijkt verder dat de campagne bestaande uit onder andere bushokreclame, advertenties in dagbladen en radiospots opvalt en in de smaak valt.

Gedeputeerde Jos Hessels is blij met de cijfers. Ik ben verheugd te constateren dat de toeristische sector koersvast is gebleken tijdens de economische recessie en dat we zelfs een bovengemiddeld groei hebben weten te realiseren in Limburg. De toeristische sector is erg belangrijk voor het MKB in Limburg en verschaft jaarlijks werk aan ruim 35.000 mensen in Limburg. Het is fantastisch dat deze werkgelegenheid in crisistijd voor Limburg behouden is gebleven.

23-11-2009 08:32