ABVAKABO FNV

Actiedag tegen AOW plannen geslaagd!

Zaterdag hadden wij als FNV een geslaagde actiedag tegen de onzalige kabinetsplannen over de AOW en het aanvullend pensioen. In Assen, Deventer, Eindhoven en Rotterdam kwamen duizenden mensen bijeen.

Zelf ben ik in Rotterdam geweest. De weergoden zaten mee. Een heerlijk zonnetje, windstil en bijna zomerse temperaturen. Een volle Coolsingel, met veel FNV vlaggen en enthousiaste mensen. Het zag er prachtig uit.
Er waren flink wat sprekers. Ik heb zelf ook het woord gevoerd. Alle sprekers hadden natuurlijk dezelfde boodschap. Iedereen moet op 65 jaar gewoon met AOW kunnen gaan en ook het aanvullend pensioen moet onaangetast blijven. Wij gaan als bonden ook nog steeds voor ons eigen plan, dus een flexibele AOW en pensioen.

Onze actie in Rotterdam werd opgevrolijkt door Bertus en de Posters. Tussendoor kwamen er veel leden op het podium, jong en oud. Zij vertelden wat de kabinetsplannen voor hen betekenden. Soms ging het dan over zwaar werk, maar soms ook gewoon over het feit dat mensen het niet snappen. Ze zien om zich heen veel ontslagen vallen en dan zouden zij langer door moeten werken?
Vastberaden speelden zij actiemuziek, het programma werd aan elkaar gepraat door Carry. Na drie en een halve minuut ging de band spelen. Carry was onverbiddelijk. Het hield de vaart er in en stond garant voor korte en krachtige speeches.
Van mijn collega's, Jenneke in Assen en Xander in Deventer, hoorde ik dat ook de andere bijeenkomsten geslaagd waren. Veel bestuurders hebben er aan gewerkt om de bijeenkomsten goed te laten verlopen. Hoewel zeer geslaagd, was de opkomst nog niet zo massaal als we verwacht en gehoopt hadden. Wat ons betreft zijn verdergaande acties nadrukkelijk mogelijk.
23-11-2009