Rendeck en Different IT Bundelen Krachten 23/11/2009 09:03

PR Newswire

AMSTELVEEN, Nederland, November 23 /PRNewswire/ -- Rendeck en Different IT kondigden vandaag aan dat zij een samenwerkingsverband zijn begonnen om een unieke combinatie van diensten aan te bieden in de Europese ICT markt. Rendeck - opgericht in 1976 - is een leverancier van ICT diensten en oplossingen gespecialiseerd in IT performance en infrastructuur beheer en ondersteuning. Different IT is een specialist op het gebied van staffing en recrutering en heeft een nieuw concept ontwikkeld om hoog gekwalificeerd IT personeel te leveren voor ongekend lage kosten in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. Door de krachten van beide organisaties te bundelen kan Rendeck Different IT een unieke one-stop-shop oplossing bieden met een uitzonderlijk gunstige prijs-kwaliteit verhouding die zijn gelijke in de ICT markt niet kent.

"Met name in het huidige economische klimaat streven bedrijven er steeds meer naar om kosten te besparen, maar willen uiteraard niet inleveren als het gaat om de kwaliteit en flexibiliteit van de ICT organisatie," zei Russell Barnes, Directeur en mede-oprichter van Different IT. "Echter, bestaande overhead structuren maken het vaak erg moeilijk voor traditionele ICT dienstverleners om hun klanten wezenlijke kostenbesparingen te kunnen bieden.

Marcel Markus, directeur/eigenaar van Rendeck, is het daar mee eens. "Vaak zijn de verschillen tussen personele kosten en de uiteindelijke prijs voor de klant dermate hoog dat deze moeilijk te rechtvaardigen zijn, zelfs wanneer men rekening houdt met overheadkosten en risicofactoren."

Rendeck Different IT stelt een compleet nieuwe prijsstructuur voor en gooit daarmee de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok van de IT markt, een ontwikkeling waar lang op gewacht is.

"Door onze overhead kosten zo veel mogelijk te beperken en door het hanteren van een volledig open prijsstructuur naar zowel klanten als medewerkers toe kunnen we een kosten-baten verhouding bieden die in de Nederlandse ICT markt niet eerder te zien was," zei Markus. Barnes voegt daar aan toe: "In een recent onderzoek uitgevoerd door een van de grootste ICT dienstverleners in Nederland bleek Different IT maar liefst gemiddeld 43% goedkoper te zijn dan andere ICT dienstverleners. In de huidige - en alle andere - economische omstandigheden is dit een dermate groot verschil dat bedrijven die regelmatig gebruik maken van extern ICT personeel en externe ICT diensten niet om ons heen kunnen. De kostenbesparing voor deze bedrijven kan in de honderdduizenden Euro's lopen.

Rendeck Different IT combineert langdurig gevestigde stabiliteit en kwaliteit met een werkelijk uniek en innovatief prijsbeleid wat resulteert in een zeer bijzondere combinatie van diensten voor de laagst mogelijke kosten. Voeg daar aan toe de specialisatie op het gebied van performance management, infrastructuur ondersteuning en technisch beheer voor grote, complexe computer systemen gecombineerd met diepgaande kennis van deze omgevingen en Rendeck Different IT onderscheidt zich duidelijk van zijn concurrentie als de enige high quality, low cost one-stop-shop voor alle ICT behoeften.