Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 22-11-2009

Inbraak hoveniersbedrijf
HOOGEVEEN Uit twee op het terrein van een hoveniersbedrijf aan de Stuifzandseweg geparkeerde bedrijfsbusjes vonden diefstallen plaats. Tussen vrijdagavond en zaterdagmorgen werd bij beide voertuigen een ruit ingegooid en werden er tuingereedschappen weggenomen. (2009056273)

Huiselijk geweld

MEPPEL Zaterdagmiddag hield de politie een 49-jarige inwoner van de gemeente Meppel aan. Hij wordt ervan verdacht zijn 37-jarige partner te hebben mishandeld. De vrouw deed aangifte van huiselijk geweld. (2009056308)

Mishandeling
ROLDE Zaterdagmiddag hield de politie bij een tankstation aan de N33 een 56-jarige man uit de gemeente Scheemda aan. Hij wordt ervan verdacht zijn 50-jarige vriendin in het tankstation na een woordenwisseling te hebben mishandeld. Hij werd ingesloten en inverzekering gesteld. (2009056315)

Politie controleert en bekeurt voor illegale invoer vuurwerk SCHOONEBEEK Tijdens een controle in de grensstreek op invoer van illegaal vuurwerk werd op de Nieuw-Amsterdamseweg een 19-jarige inwoner van Emmer-compascuum aangehouden. De man had kort daarvoor in Duitsland knalpatronen voor een vuurwerkpistool en munitie om deze af te schieten gekocht. De handel werd in zijn auto aangetroffen. Tevens werd de uitlevering van het vuurwerkpistool gevorderd. Deze werd in zijn woning aan de politie afgegeven. Hij werd proces-verbaal opgemaakt. (20090556312/2009056327)

Alcomobilist zonder rijbewijs in onverzekerde auto EMMEN Zaterdagavond hield de politie een 41-jarige Emmenaar aan. Hij reed onder invloed, 605 ug/l, in een onverzekerde auto van een vriend over de Veenkampenweg. Tevens bleek zijn rijbewijs in 1996 ongeldig verklaard te zijn. Hij ging op de bon. (2009056349)

BEILEN In de nacht van zaterdag op zondag zag de politie een autobestuurder op de A28 rijden die de gehele breedte van de rijbaan nodig had. Nadat hij de afslag Beilen had genomen kon hij op de Ossebroeken tot stilstand worden gebracht. De 31-jarige uit Hoogeveen afkomstige bestuurder was evenals zijn passagier erg dronken. Hij blies 740 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. (2009056406)

EMMEN In de vroege zondagochtenduren reed een 25-jarige autobestuurder zonder verlichting in zijn auto over de Hoofdstraat. Toen de surveillerende politie even met de lamp knipperde om hem te waarschuwen reed de man door richting de Minister Kanstraat. Daar werd hij kort hierna lopende aangetroffen en had hij zijn auto geparkeerd. Hij ontkende de betreffende bestuurder te zijn geweest. Hij blies 685 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Toen de politie de man op de Minister kanstraat aansprak reed een 19-jarige man uit Zwartemeer tijdens het wegrijden van een parkeerplaats tegen de achterzijde van de politieauto. Ook hij bleek onder invloed, 345 ug/l, te zijn en ging op de bon. (2009056410)

Woningbrand
KLAZIENAVEEN In een flat aan de Meridiaan ontstond zaterdagmiddag tijdens afwezigheid van de 39-jarige bewoonster brand. Toen ze terugkwam ontdekte ze dat er rook uit haar flat kwam. De gealarmeerde brandweer kon de brand snel blussen. De oorzaak wordt onderzocht. (2009056352)

Autopassagier aangehouden terzake poging tot doodslag

COEVORDEN Zaterdagavond heeft de politie een 32-jarige Emmenaar aangehouden terzake poging tot doodslag. De man zat als passagier naast zijn vriendin. Achter in de auto zat een kennis van het stel. Na een woordenwisseling tussen de echtelieden trok de man plotseling aan het stuur waarna de auto tegen de vangrail botste, rond tolde en in de berm tot stilstand kwam. De verdachte, die onder invloed van alcohol was en vrijwillig meewerkte aan een blaastest, 580 ug/l, werd na aanhouding ingesloten. Onderzoek volgt. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. (2009056365)

Aangehouden voor openbare dronkenschap

ASSEN Een 48-jarige Assenaar is zaterdagavond aangehouden voor openbare dronkenschap. De man was kort daarvoor vervelend aanwezig geweest in een horecagelegenheid aan de Kerkstraat. Hij vertelde de gealarmeerde politie dat hij in het café een woordenwisseling met bezoekers had gehad waarbij er ook sprake van een handgemeen zou zijn geweest. Nadat de onder invloed van alcohol verkerende man meerdere keren geadviseerd werd weg te gaan wilde hij alleen nog maar naar het betreffende café. Uiteindelijk werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap en ingesloten. (2009056375)

taxiritje met gevolgen

STUIFZAND Zaterdagavond hield de politie een 28-jarige inwoner van Hoogeveen aan. De onder invloed van alcohol verkerende man was kort daarvoor na een bezoekje aan het dorpshuis in Stuifzand door een bekende uit Hoogeveen naar huis gereden. Onderweg kreeg het duo een woordenwisseling waarna de 42-jarige in Hoogeveen wonende bestuurder hem sommeerde de auto te verlaten. Dit deed zijn passagier echter tijdens het wegrijden schopte de verdachte tegen de auto van de chauffeur waardoor schade ontstond. De dader werd ingesloten. (2009056376)

Vechtpartij en vernieling politieauto

EMMEN Tijdens een vechtpartij in de nacht van zaterdag op zondag in de Hoofdstraat heeft de politie een 28-jarige man uit Amersfoort aangehouden. De politie kwam ter plaatse omdat er twee groepen met elkaar op de vuist waren gegaan en er over en weer klappen waren gevallen. Tijdens het noteren van het gebeuren raakten de gemoederen tussen de twee groepen wederom oververhit en sloeg de man uit Amersfoort uit boosheid met zijn vuist de ruit van een politieauto kapot. Tijdens zijn aanhouding keerden zijn vrienden zich tegen de politie en werden met een diensthond en met behulp van pepperspray op afstand gehouden. (2009056413)

Onrustige stapavond/nacht in Assen en Emmen

ASSEN/EMMEN De politie heeft het zaterdagavond- en nacht erg druk gehad met diverse vechtpartijen in zowel Assen als Emmen. In veel gevallen moest er bemiddelend opgetreden worden en moesten vechtende partijen gescheiden worden. Zowel slachtoffers als daders verkeerden in de meeste gevallen onder invloed en waren daardoor niet in staat om aangifte te doen.

Autobrand

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag ontstond er door brand schade aan een in de IJsselstraat geparkeerde bestelbus. Buurtbewoners ontdekten de aan de voorzijde van de bus ontstane brand. De brandweer bluste de brand. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een onderzoek in. (2009056427)

Milieucontrole

DRENTHE - In het kader van de Samenwerking Handhaving Drenthe (SHD) werd er in Zuid- en Noord Drenthe zaterdag een milieucontrole uitgevoerd.Hieraan werd deelgenomen door de volgende partijen: de Provincies Drenthe, Groningen en Friesland, Natuurmonumenten, SBB, Drentse Landschap, HSF Groningen/Drenthe, WMD, Jachttoezicht, KMar en de Regiopolitie Drenthe. Gewaarschuwd werd voor de volgende feiten:

2 x zich op verboden terrein bevinden en 1 x voornemen om te gaan crossen op verboden terrein.

Voor de volgende feiten werd verbaal opgemaakt:

1 x kenteken niet leesbaar

1 x als voetganger zich op de autoweg bevinden

1 x afval verbranden (particulier)

1 x afval verbranden binnen een inrichting

1 x hond niet aangelijnd

1 x te hoge snelheid

1 x wet wapens er munitie (jachtgeweer zichtbaar in voertuig zonder toezicht hierop)

2 x rijden zonder rijbewijs

2 x rijden zonder verzekering

2 x rijden met motorvoertuig zonder dat er een kenteken is afgegeven

2 x crossmotor in beslag genomen

1 x auto in beslag genomen ivm fiscale wetgeving

2 x te veel geluid produceren (voertuig geluidsmeting)

2 x waarschuwing voor te veel geluidsproductie (voertuig)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.