Universiteit Nyenrode

PERSBERICHT

Paul de Blot de Chauvigny (85) wordt Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Breukelen, 19 november 2009 - Prof. dr. Paul de Blot de Chauvigny SJ Lic. Ph., hoogleraar Business Spiritualiteit aan de Nyenrode Business Universiteit, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester G. Mik van Breukelen tijdens de viering van de 63e Dies Natalis van Nyenrode, op vrijdag 20 november. Burgemeester Mik roemt in zijn toespraak de 85-jarige professor als grote bron van inspiratie voor velen. De Blot mag gezien worden als een van de grondleggers van het vakgebied Business Spiritualiteit in Nederland.

Prof. Dr. Paul de Blot de Chauvigny SJ Lic. Ph. werd in 1924 geboren op Java, thans Indonesië. Hij studeerde natuurkunde, filosofie en politicologie; later psychologie en spiritualiteit-theologie. Hij werkte als chemicus op een suikerplantage en ging bij de commando's toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Hij belandde in een concentratiekamp. Na de oorlog trad hij toe tot de Jezuïetenorde.

Paul de Blot werkte in het basisonderwijs, als pastor, als docent aan de universiteit en sinds 1979 als campus moderator aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij promoveerde in 2004 op het proefschrift "Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens", een unieke vergelijkende casestudie tussen de bedrijfsvoering van de Jezuïetenorde in de 16e eeuw en het hedendaags management. In 2006 werd De Blot benoemd tot hoogleraar Business Spiritualiteit. Hij is verder onder meer actief als ziekenpastor in Ziekenhuis Amstelland en is verbonden aan het Allochtonenpastoraat in Amsterdam-Zuidoost.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie (