Saxion Hogescholen
BR>

ma 23 november 2009

Saxion studenten genomineerd voor LiveWIRE Young Business Award

Vier studenten Toegepaste Kunst en Techniek van Saxion zijn met hun afstudeeropdracht genomineerd voor de LiveWIRE Young Business Award.

Als afstudeeropdracht maakten Lieven Maes, Floris Schreuder, Patrick Roubos en Erik Kijk in de Vegte een installatie voor de entreehal van museum TwentseWelle in Enschede. Over een breedte van vijftien meter verschijnen beelden van Twente door de eeuwen heen, die veranderen met de bewegingen van de bezoeker. LiveWIRE (een samenwerking van Shell en innovatienetwerk Syntens) heeft twintig jonge innovatieve ondernemers genomineerd voor de award. Alle kanshebbers presenteren zich op maandag 23 november tijdens de jurydag. Uiteindelijk gaan vier finalisten door naar de finale op woensdag 20 januari in het Shell Technology Centre in Amsterdam.

De vier studenten hebben inmiddels een eigen bedrijf opgericht met de naam 100%FAT. Dit staat voor 100 procent Fusion of Art and Technology. "100%FAT mixt techniek en kunst en maakt multimediale installaties die garant staan voor een persoonlijke ervaring", vertelt Lieven Maes. "Met LiveWIRE samen verkennen wij de mogelijkheden voor nieuwe projecten."

Young Business Award

De LiveWIRE Young Business Award is een onderdeel van het LiveWIRE traject. Dit programma ondersteunt jonge technisch innovatieve ondernemers bij de ontwikkeling van hun bedrijf. De LiveWIRE Young Business Award is een terugkerend hoogtepunt en wordt dit jaar voor de 12e achtereenvolgende maal georganiseerd. In deze wedstrijd meten de beste LiveWIRE deelnemers zich met elkaar. De jury beoordeelt de genomineerde bedrijven op innovatie, ondernemingsplan en de groeipotentie van het bedrijf. Aan de Young Business Award is een geldprijs van EUR 10.000,- verbonden.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------