Metaalunie

Vijftigste Keurmerk Nederlandse Staalbouw uitgereikt

23-11-2009

Constructiebedrijf Du Puy in Sluiskil heeft onlangs een positieve audit doorlopen en is daarmee het vijftigste staalconstructiebedrijf dat voldoet aan de eisen die gesteld worden aan het Keurmerk Nederlandse Staalbouw. Voorzitter John Ollefers van de Stichting Keurmerk Nederlandse Staalbouw en SNS-branchemanager Fred Vasquez reiken het certificaat 17 november 2009 uit aan directeur eigenaar de heer Arno Du Puy en technisch directeur Henk de Bat.

Arno du Puy vindt het een goede zaak dat er vanuit de branchevereniging SNS aandacht wordt besteed aan kwaliteitsbevordering en dat de SNS en Bouwen met Staal bekendheid geven aan het keurmerk. "Ik heb vernomen dat het SNS-keurmerk ook zal worden gepromoot binnen het STABU-bestek. Ondanks dat niet de garantie wordt gegeven dat het in elk STABU-bestek standaard als voorwaarde voor kwaliteitsgarantie wordt opgenomen, is dit wel een belangrijke stap voorwaarts", aldus Du Puy. "De opdrachtgever legt steeds meer verantwoordelijkheden bij partners neer en staalconstructiebedrijven met het keurmerk bieden opdrachtgevers het vertrouwen dat er volgens de vereiste Europese regelgeving en competenties wordt gewerkt."

Het Keurmerk wordt in opdracht van de branchevereniging Samenwerkende Nederlandse Staalbouw door de Stichting Keurmerk Nederlandse Staalbouw beheerd. Jaarlijks worden er uitgebreide audits uitgevoerd door onafhankelijke geaccrediteerde organisaties zoals DNV, Kiwa, Lloyds en TÜV. Bedrijven die het Keurmerk Nederlandse Staalbouw mogen voeren worden opgenomen in een register en worden benoemd op de SNS-website.