Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 23-11-2009

Winkeldieven aangehouden

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Medewerkers van een winkel op de Spuistraat hielden zaterdag 21 november twee winkeldieven aan.

Rond 14.25 uur zag het winkelpersoneel via de beveiligingscameras dat de twee dieven, beiden 30 jaar oud en afkomstig uit Roemenie, enige kledingstukken stalen uit de schappen. Zij werden aangehouden en overgedragen aan de politie.

Zij zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Dronken en verhitte man aangehouden

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De horecacontrole heeft in de nacht van zaterdag 21 november op zondag 22 november een 18-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol tegen autos en deuren schopte.

Rond 00.30 uur kreeg de politie de melding van een portier van een horecagelegenheid op de Hoekstraat dat de man erg dronken was en om die reden was geweigerd om het café te betreden. Dit vond de Bunschoter geen goed idee waarna hij tegen een geparkeerde auto schopte, planten uit een bak trok en tegen een deur aanschopte.

Toen de agenten hem aanspraken begon hij hen gelijk te beledigen waarna hij werd aangehouden. De hevig verzettende verdachte werd geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Vandalen vallen door de mand

BAARN De politie heeft twee 13-jarige jongens uit Baarn verwezen naar bureau HALT in verband met vandalisme.

Surveillerende agenten zagen dat de twee jongens brandje stichtten bij de fietscrossbaan op de Geerenweg. Toen de agenten die richting opreden, gingen de beide Baarnaars ervan door maar lieten hun fietsen achter. De fietsen werden aan het bureau gestald in de veronderstelling dat de jeugdige eigenaren zich wel zouden melden. Dat gebeurde, maar met het verhaal dat de fietsen waren gestolen. Tijdens het verhoor hielden zij dit echter niet vol en bekenden zij de brandstichting.

Zij kregen een proces-verbaal en zijn in overleg met de ouders doorverwezen naar bureau HALT.

Onder invloed

SOEST De politie heeft maandagmorgen een 20-jarige Soester aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De agenten zagen de man, rond 03.00 uur, rijden op de Eikenlaan en besloten hem te controleren. De beginnende bestuurder blies 550 ug/l op de ademanalyse en kon zijn, nog verse, document inleveren bij de politie.

Tegen de Soester wordt proces-verbaal opgemaakt.