Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 november 2009

Dieven slaan hun slag, politie zoekt getuigen Overdinkel
Vermoedelijk in de nacht van zondag 22 november op maandag 23 november heeft een aantal dieven een autobedrijf bezocht en daar voor enkele tienduizenden euro's aan goederen gestolen en schade aangericht. Bij een naast gelegen woning werden een aanhanger en twee elektrische fietsen gestolen. De politie zoekt getuigen.

Maandagmorgen 23 november deed een eigenaar van een autobedrijf aan de Hoofdstraat in Overdinkel een vervelende ontdekking. Vermoedelijk in de nacht van zondag 22 november op maandag 23 november hebben dieven 30 lichtmetalen velgen en banden gestolen uit een opslag. Van een dure auto waren de banden afgehaald en is er veel schade aangericht aan andere auto's. Ook werden kentekenplaten ontvreemd. Waarschijnlijk hebben de dieven hun bus of vrachtwagen in een naastgelegen weiland geparkeerd. Dit kan gezien zijn door omstanders, omdat het weiland en autobedrijf aan een grote straat ligt. Bij een naastgelegen woning werd in dezelfde nacht een aanhanger en twee elektrische fietsen ontvreemd. Vermoedelijk gaat het hier om dezelfde daders.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstallen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Losser 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (20090..)

Dronken automobilist veroorzaakt ongeval, rijbewijs ingevorderd

Rijssen

Een 43-jarige automobilist uit Almelo raakte maandag 23 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een eenzijdig ongeval had veroorzaakt.

Maandagmorgen 23 november omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Kattenhaarsweg in Rijssen. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 43-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,67 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2009055626)

Auto gestolen, politie zoekt getuigen Hengelo
Zondag 22 november deed een 56-jarige man uit Hengelo een vervelende ontdekking. Op zondag 22 november tussen 08.45 uur en 16.00 uur is voor de woning aan de Wethouder Kampstraat in Hengelo zijn auto gestolen. De 56-jarige eigenaar had de auto voor zijn woning geparkeerd. Het betreft een zwarte Suzuki Swift met het kenteken JB-GB-17.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009055514)

Zwaar dronken fietser krijgt proces-verbaal Haaksbergen
Een 29-jarige fietser uit Haaksbergen werd zondag 22 november aangehouden, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol op een fiets reed.

Zondagmiddag 22 november omstreeks 17.15 uur controleerden surveillerende agenten, op de Eibergsestraat in Haaksbergen, een fietser die zonder fietsverlichting fietste. Omdat het vermoeden bestond dat de fietser, een 29-jarige man uit Haaksbergen, veel alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,54 promille uit. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009055521)

Man aangehouden na bezit gestolen aanhanger Wierden
Een 28-jarige automobilist uit Deventer werd maandag 23 november aangehouden, omdat hij met een gestolen aanhanger reed.

Maandagmorgen 23 november omstreeks 05.00 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden op de Rijssensestraat waarvan de achterverlichting niet werkte. De agenten keerden hun voertuig en gingen achter de auto aan. Daar bleek dat achter de auto ook nog een aanhanger gekoppeld was, waarvan de verlichting totaal niet werkte. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie omdat de aanhanger niet opgemerkt werd in het donker. De agenten lieten de 28-jarige automobilist uit Deventer op de Klokkendijk in Notter stoppen. Bij navraag bleek dat de aanhanger van diefstal afkomstig is. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de aanhanger. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009055630)

Man aangehouden na bezit gestolen fiets

Enschede
Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op zondag 22 november aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Zondagmiddag 22 november omstreeks 14.00 uur zagen surveillerende agenten een man met een fiets staan op de van Essengaarde in Enschede. De agenten zagen dat het fietsslot geforceerd was. Bij navraag bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De 25-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats kon de herkomst van de fiets niet verklaren. Op het politiebureau bleek dat de man nog enkele vonnissen open had staan. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie gaat de rechtmatige eigenaar van de fiets op de hoogte stellen. (2009055500)