Gemeente Wieringen

Mantelzorger in de bloemetjes gezet Mantelzorg

In samenwerking met Steunpunt Mantelzorg Kop van Noord-Holland organiseerde Wonen Plus Welzijn op vrijdag 13 november jl. de Mantelzorgdag in de gemeente Wieringen. Doelstelling van deze dag was mantelzorgers te bereiken.

Elk adres was een bloemetje waard. Daarnaast is de mantelzorger gewezen op de vele mogelijkheden van ondersteuning. Mantelzorg is zorg die wordt gegeven omdat er een persoonlijke relatie is met degene aan wie de zorg wordt gegeven. Meestal wordt het gevoeld als een morele plicht. Het gaat hierbij om intensieve, dagelijkse en langdurige hulp zonder dat er hiervoor betaald wordt. Mantelzorgers kunnen kostenloos veel ondersteuning krijgen door middel van hulp bij de administratie, informatie en advies over hoe de zorg georganiseerd kan worden, lotgenotencontact etc.

Op vrijdag 13 november jl. stond er bij Deka Markt in Hippolytushoef een informatiekraam met vele tientallen bossen bloemen. Voorbijgangers werden actief staande gehouden met de vraag of zij mantelzorger zijn of misschien in hun omgeving mantelzorgers kenden. Indien het laatste het geval was, kon - na opgave van de adresgegevens van de betreffende mantelzorger - een bloemetje voor de mantelzorger worden meegenomen. Als de voorbijganger zelf ook mantelzorger was of zich ter plaatse als mantelzorger aanmeldde, werd ook een bloemetje uitgereikt. Deze dag werd door de gemeente Wieringen en sponsoring van Deka Markt (bloemen) mogelijk gemaakt.

Meer informatie over projecten mantelzorg kunt u vinden op onze website www.wonenpluswelzijn.nlÂ