Gemeente Lingewaal


Groene regelingen voor agrariërs in Lingewaal

Om het rivierenlandschap ook voor de toekomst in stand te houden biedt de provincie Gelderland ook agrariërs financiële mogelijkheden. Deze kunnen uiteenlopen van subsidies voor kleine landschapselementen tot grootschalige landgoedontwikkelingen.

Â

Bent u agrariër in de gemeente Lingewaal en heeft u belangstelling voor agrarisch natuurbeheer of voor het omvormen van landbouwgrond naar natuur? Bent u eigenaar of pachter van bos of natuur en wilt u meer weten over financiële mogelijkheden voor het in stand houden ervan? Of wilt u een nieuw landgoed ontwikkelen en heeft u behoefte aan meer informatie over actuele regelingen en subsidies op het gebied van natuur en landschap?

Â

In onderstaand document leest u welke mogelijkheden er zijn wat betreft natuur en landschap: Subsidiestelsel natuur en landschap (SNL), subsidie voor natuurvriendelijke oevers vanuit het Waterschap, fiscale voordelen bij rangschikking onder de Natuurschoonwet, het creëren van nieuwe landgoederen etc.

Het gaat om regelingen over de volgende onderwerpen:
* Agrarisch Natuur- en landschapsbeheer

* Van landbouw naar natuur

* Natuurbeheer

* Nieuwe landgoederen

* Natuurschoonwet

* Boscertificaten

* Stimuleringsregeling aanleg waterbergingsoevers
* Rabo Groenfinanciering

Per groene regeling is een korte omschrijving opgenomen. Daarbij wordt steeds vermeld waar aanvullende en actuele informatie te verkrijgen is.


* Groene regelingen voor agrariërs.pdf