Ministerie van Financiën

Gezamenlijke handhavingsactie distriparc Waalhaven ZZ Rotterdam

Nieuwsbericht | 20-11-2009 | Douane

Vandaag heeft een team van de Douane, Belastingdienst, Arbeidsinspectie, Politie en het Hennepteam dS+V van de gemeente Rotterdam een gezamenlijke handhavingsactie gehouden in het distripark Waalhaven ZZ te Rotterdam. De diensten controleerden ieder op hun eigen taakgebied.

Tijdens de actie werden 21 bedrijven en 2 horecagelegenheden in het havengebied gecontroleerd. De controles omvatten verschillende aspecten. Er werd o.a. gecontroleerd op de mogelijke aanwezigheid van gestolen voertuigen, mogelijke smokkel bij in- uit- en doorvoer, milieudelicten en overtredingen van vreemdelingen- en arbeidswetgeving.

Het handhavingsteam heeft op distriparc Waalhaven ZZ diverse overtredingen vastgesteld. Deze overtredingen hadden o.a. betrekking op illegale arbeid en onderbetaling bij vijf bedrijven. De betreffende bedrijven zullen hiervoor beboet worden. Ook zijn er voor de deelnemende handhavingsdiensten voldoende aanknopingspunten om een aantal vervolgonderzoeken in te stellen. Er is één persoon aangehouden die illegaal in Nederland verblijft en één persoon heeft ter plekke een openstaande geldboete betaald.

Bij het merendeel van de gecontroleerde bedrijven werden geen onregelmatigheden aangetroffen.