Gemeente Enschede

Home-Start Enschede zoekt actieve ouders

Gezinnen ondersteunen

Heeft u al een goed voornemen voor 2010? Home-Start Enschede zoekt actieve ouders die ervaring hebben in opvoeden en een dagdeel in de week tijd hebben voor een gezin met jonge kinderen. Het gaat hierbij om een luisterend oor, persoonlijke aandacht en het bieden van ondersteuning en gezelligheid. Geen diploma's, maar vooral begrip en inlevingsvermogen zijn belangrijk.

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Soms zijn er periodes waarin het tijdelijk niet wil lukken. Denk aan een verhuizing, echtscheiding, moeilijke start van kinderen of andere omstandigheden. Dit kan spanningen in het gezin geven die het opvoeden extra moeilijk maken. Op zo'n moment zou een steuntje in de rug goed zijn. Iemand die tijd en aandacht heeft voor u en uw kinderen, zodat u de kans en de rust krijgt om de positieve draad weer op te pakken. Samen koffie drinken en praten, samen met de kinderen spelen of een wandeling naar de speeltuin, praktische hulp bieden en iets leuks doen.

Cursus
Heeft u een paar uurtjes per week tijd om op vrijwillige basis zo'n collega-ouder voor Home-Start te zijn? Dan bieden wij u een voorbereidende cursus en interessant vrijwilligerswerk dat voldoening geeft. Daarnaast doet u gezellige contacten op met andere vrijwilligers, krijgt u ondersteuning van en begeleiding door de Home-Start coördinator en ontvangt u een onkostenvergoeding. Wat wij van u vragen is aandacht en tijd, een positieve levenshouding en ervaring in het opvoeden van kinderen die u met een ouder wilt delen. Eind januari gaat de (verplichte)training voor vrijwilligers van start. Deze training duurt 6 weken (1 dag per week).

Home-Start
Bij Home-Start bieden ervaren en getrainde vrijwilligers ondersteuning, persoonlijke aandacht en praktische hulp bij de ouder thuis. De ondersteuning is gratis en het is bedoeld voor elk gezin, met tenminste één kind onder de zeven jaar, dat behoefte heeft aan ondersteuning. In oktober 2009 is het opvoedingsondersteuningsproject Home-Start gestart op initiatief van Humanitas afdeling Enschede en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Enschede. Home-Start sluit goed aan op het bestaande aanbod van opvoedondersteuning in Enschede en werkt nauw samen met Loes. Loes is het ouderloket in de Centrale Bibliotheek van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Enschede.

Het team van Home-Start Enschede stelt zich voor: Marjolein Nieuwenhuisen, Nynke Bosscher
Voor informatie én vragen kunt u ons bellen op 06 12363420 of 06 12030733
U kunt ons ook een email sturen met uw vraag: enschede@home-start.nl

Geplaatst: 23 november 2009.

23 november 2009