Gemeente Gilze en Rijen

Piet Boemaars en Freek van Baardwijk sluiten zich aan bij Kern'75

Op een algemene ledenvergadering van Kern'75 is gisteravond de groslijst voor de gemeenteraads verkiezingen van 2010 vastgesteld. Tevens is het verkiezingsprogramma 2010-2014 besproken.

De groslijst is een lijst met kandidaten op alfabetische volgorde welke zich beschikbaar stellen voor de kieslijst. De volgorde van de kieslijst wordt na voordracht door het bestuur door een ledenvergadering op 3 december a.s. door de leden van Kern'75 vastgesteld.

Naast de zittende fractieleden en wethouder van Kern'75 maken ook Piet Boemaars en Freek van Baardwijk deel uit van de groslijst. Piet Boemaars en Freek van Baardwijk zijn op dit moment raadslid namens Locaal Belang. Op 17 november j.l. heeft Locaal Belang besloten zichzelf te gaan opheffen, nadat het niet gelukt was voor de gemeenteraadsverkiezingen een kwalitatief en kwantitatief volwaardige lijst samen te stellen.

Freek van Baardwijk en Piet Boemaars hebben ieder persoonlijk besloten zich aan te sluiten bij Kern'75. "Wij zien in Kern'75 een partij met een goede fractie, een bevlogen wethouder en deskundige commissieleden die actief aan de weg timmert" aldus Freek van Baardwijk. "Voor de verkiezingen in 2010 kan Kern'75 een prima programma en een kwalitatief goede kieslijst presenteren waar ik graag deel van uitmaak. Met een goede taakverdeling zie ik dan mogelijkheden mijn raadlidmaatschap voort te zetten. Mits door de kiezer gesteund natuurlijk." Piet Boemaars geeft aan "Dit jaar goede ervaringen te hebben met de samenwerking met Kern'75 rondom plannen voor een nieuwe school en dorpshuis in Molenschot en verbetering van de Chump in Hulten." "Dit is een partij waar ik me bij thuis voel" aldus Piet.

Kern'75 is blij met de nieuwe leden. "Kern'75 is traditioneel een partij met zijn achterban in Gilze maar was al de weg ingeslagen om zich langzaam te verbreden naar andere kernen" aldus Walter de Vet. "Wij wilde dat op eigen kracht doen en waren al actief rondom de dorpshuizen in Molenschot en Hulten en het spoor in Rijen. Maar door het stoppen van Locaal Belang zijn de kaarten anders geschud. Met het aansluiten van Piet en Freek geven we hun achterban in Hulten, Molenschot en Rijen de mogelijkheid een volksvertegenwoordiger te kiezen."

De voordracht van het bestuur van Kern'75 voor de kieslijst wordt op de ledenvergadering op 3 december a.s. bekendgemaakt.

Kern'75 is een plaatselijke politieke groepering in de gemeente Gilze en Rijen.