Gemeente Gilze en Rijen

Veel mensen meldden zich voor griepvaccinatie

Op maandagochtend 23 november 2009 startte de GGD om 8.30 uur met het geven van griepvaccinaties in de Margriethal in Rijen. Veel mensen maakten gebruik van de oproep om kinderen of zichzelf te laten vaccineren. Om alles in goede banen te leiden, ondersteunde de gemeente Gilze en Rijen de GGD. De gemeente zette hiervoor 35 mensen in.

Voor de sporthal stond er op maandagochtend al snel een lange rij mensen te wachten. In de rij stonden niet alleen mensen uit de gemeente Gilze en Rijen. Ook mensen uit de gemeenten Tilburg en Dongen wisten hun weg naar de sporthal in Rijen te vinden. Omdat het ging regenen, maakt de gemeente meer ruimte in de sporthal zelf voor iedereen die zich meldde voor een prik. Niemand hoefde daardoor nog buiten te staan.

Een aantal kinderen kon de tranen niet bedwingen bij het prikken. Gelukkig was daar nog clown Ricardo die namens de gemeente een ballon aanbood en bij de kinderen weer een lach op het gezicht toverde.

Ook de verkeersmaatregelen die de gemeente trof, lijken goed te werken. De sporthal is goed en veilig bereikbaar. Van de bussen wordt redelijk veel gebruik gemaakt.

Over drie weken, op maandagochtend 14 december 2009, is er weer een prikronde in de Margriethal. De vaccinatie bestaat namelijk uit twee prikken.

Datum bericht: 23 november 2009