Politie Zeeland


---


O-3488-2009 Eenzijdig verkeersongeval, Sint Philipsland
Op de Rijksweg bij Sint Philipsland vond zondag rond 05.30 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats.
Een 21-jarige man uit de gemeente Tholen reed in de richting van de Anna-Jacobapolder en kwam door onbekende oorzaak in de berm. Hij slipte, raakte een verkeersbord en kwam aan de andere kant van de weg tot stilstand. De automobilist klaagde over pijn op zijn borst en in zijn rug. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd.

O-3489-2009 Diefstal uit woning, Zierikzee
Zaterdag omstreeks 20.00 uur werden uit een woning aan de Lange Blokweg in Zierikzee enkele honderden euro's gestolen.
Rond die tijd belden twee onbekende jonge vrouwen aan bij de woning. Met een smoesje slaagden zij erin de woning binnen te komen. Korte tijd later vertrokken zij weer en bleken er enkele honderden euro's verdwenen te zijn.

Z-3490-2009 Rijden onder invloed, IJzendijke
In de Oranjestraat in IJzendijke werd maandag rond 01.30 uur een 20-jarige Rotterdamse automobilist betrapt op rijden onder invloed.
Een blaastest wees uit dat hij bijna 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man moest daarom zijn rijbewijs inleveren, echter enkele maanden gelden had hij zijn rijbewijs verloren. De man zal gelijk een nieuw rijbewijs aanvragen en dit daarna afgeven op het politiebureau.

R-3491-2009 Woning- en winkelinbraken in Zeeland
Tussen vrijdagavond en maandagochtend werden in Zeeland meerdere woning- en winkelinbraken gepleegd. Niet uit alle panden werd iets gestolen, maar in de meeste gevallen bestond de buit uit sieraden en geld. Ook werd uit een van de woningen een televisie meegenomen. Om de panden binnen te komen werden voornamelijk ruiten en deuren vernield.
De inbraken werden gepleegd op de volgende locaties
Oosterscheldebekken: een woning op de Kerkweg in Waarde
Walcheren: een woning in de Dongestraat in Oost-Souburg, een woning in de Hammarskjoldlaan in Middelburg en een winkel in Onder den Toren in Middelburg.
Zeeuwsch-Vlaanderen: Een woning aan de Steensedijk in Hulst, een woning in de Blueslaan in Terneuzen en een winkel in de Alvarezlaan in Terneuzen.





Politie Zeeland