Stadsdeel Amsterdam-Noord

Vrijwilligersdiner groot succes

Op zaterdag 21 november vond het jaarlijkse vrijwilligersdiner plaats. Met het vrijwilligersdiner toont het stadsdeel zijn waardering voor de actieve inzet van alle vrijwilligers in Amsterdam-Noord. Het 'diner creatief' was dit jaar in het Zonnehuis. Daar konden de vrijwilligers genieten van multiculturele hapjes van de Vrouwenbazaar en een heerlijk diner, bereid door leerlingen van het Bredero College.

Tijdens het eten waren er verrassende optredens o.a. door de jonge muzikanten van de slagwerkgroep van Muziekcentrum Noord en de muziekvereniging Waterland: een divers gezelschap uit Noord dat de sfeer er goed in kreeg. De zeemansliederen van het Shantykoor Nieuwendam zorgden ervoor dat iedereen meezong. DJ Ishtar breide met een internationale en multiculturele muziekmix de avond muzikaal aan elkaar.

Ceremoniemeester van de avond was de bekende presentatrice, cabaretière en columniste Funda Müjde. Portefeuillehouder Kees Diepeveen opende het diner. Hij prees uitgebreid de inzet van de Noordse vrijwilligers: "Vrijwilligerswerk is niet alleen goed voor de ander, maar ook voor jezelf."

Funda Müjde en Kees Diepeveen tijdens het Vrijwilligesdiner 2009

Funda Müjde en Kees Diepeveen tijdens het Vrijwilligersdiner

Dat zowel het vrijwilligersdiner als vrijwilligerswerk 'hot' is bleek wel uit het aantal aanmeldingen. Helaas moesten er mensen worden teleurgesteld omdat er veel meer aanmeldingen zijn gekomen dan dat er plaats was.