Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


PERSBERICHT

Nominaties voor eretitel Kenteq's Beste Praktijkopleider 2009 bekend

Op 19 november zijn drie praktijkopleiders genomineerd die meedingen naar de eretitel Beste Praktijkopleider van Kenteq. De deskundige jury bestaande uit vertegenwoordigers van Kenteq en het Maas Geesteranus Fonds bogen zich over de aanmeldingen en maakte een keuze. Begin december bezoekt de jury de genomineerden en vergeeft naar aanleiding daarvan de 1e, 2e en 3e plaats.

De genomineerde praktijkopleiders op alfabetische volgorde zijn:
- J. Baaijens, werkzaam bij Paree B.V. Elektro-Telecom gevestigd in `s-Heerenhoek
- R. Blok, werkzaam bij PMB-UVA International gevestigd in Eindhoven
- E. Dekkers, werkzaam bij VDL ETG Eindhoven b.v. gevestigd in Eindhoven

De jury trof in haar beoordeling zich onderscheidende praktijkopleiders aan. Mensen die zich niet alleen richten op het opleiden binnen hun eigen bedrijf maar zich ook zeer bewust zijn van de omgeving waarin het opleiden van jonge vakmensen plaatsvindt. Stuk voor stuk enthousiaste, gedreven en toegewijde coaches die door hun vakmanschap een beïnvloedende rol hebben toebedeeld gekregen in het opleidingsbeleid van het bedrijf waar ze werkzaam zijn.

Bekendmaking winnaar
Na de jurybezoeken zal duidelijk worden wie de eervolle vermelding Beste Praktijkopleider in ontvangst mag nemen. Bij de verkiezing van Beste Praktijkopleider is sprake van een eerste, tweede en derde prijs waarvoor bedragen beschikbaar zijn gesteld van respectievelijk 2000, 1000 en 500 euro. De bekendmaking vindt plaats op 19 januari a.s.

De jury
De jury bestaat uit leden van het bestuur van de Stichting ir. W. Maas Geesteranus Fonds:
H.J. Grotenhuis (Kenteq), J.F.P. Daams (DAF Trucks), F.A. Maas Geesteranus, P.J.E. Maas Geesteranus, W.I.J. Veere (Uneto-VNI), A.C.A. Verhoeven (Metaalunie).




Organiserende partijen

Kenteq
Kenteq is het kenniscentrum voor technisch vakmanschap. Kenteq ontwikkelt en vertaalt kennis en draagt die over aan zijn klanten in de techniek als een soort kennismakelaar. Techniek is het speelveld; de wortels liggen diep in de installatie, metaal en elektro. De insteek die Kenteq kiest is die van de loopbaan van vakmensen. Kenteq Kenniscentrum richt zich op het onderhouden van en informeren en adviseren over de kwalificatiestructuur, het verzamelen en verstrekken van arbeidsmarktinformatie, het bieden van opleidingsadvies en begeleiding van leerlingen. Kenteq Training en Advies is aanbieder van cursussen, leermiddelen, examens en employabilitytrajecten.

Stichting ir. W. Maas Geesteranus Fonds
Deze stichting houdt de herinnering levend aan wijlen ir. W. Maas Geesteranus en zijn bijzondere verdiensten voor de ontwikkeling van het beroepsonderwijs en de vakopleiding voor jongeren. Vakmanschap en persoonlijke kwaliteiten beschouwde hij als onlosmakelijk verbonden. De met Kenteq samenwerkende stichting kent elk jaar prijzen toe aan praktijkopleiders met een bijzondere staat van dienst en treedt op als jury bij de verkiezing van Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider van het jaar.