Projectorganisatie Maasvlakte 2


23-11-2009

FutureLand ontvangt 50.000ste bezoeker

Havenbedrijf Rotterdam N.V.

FutureLand, het informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, heeft zes maanden na de opening al haar 50.000ste bezoeker mogen ontvangen.

Ondanks dat Sinterklaas afgelopen zondag in FutureLand was, ging de eer van de 50.000ste bezoeker aan zijn neus voorbij. Deze kwam toe aan Christien van den Berghe uit Spijkenisse toen zij samen met haar man Louis en hun kinderen Dylan en Julian FutureLand binnen stapte. "We waren nieuwsgierig naar de vorderingen van de aanleg van Maasvlakte 2 en besloten daarom een kijkje te gaan nemen in FutureLand. Bij binnenkomst werden we verrast met een bos bloemen," vertelt Christien.

Zien, doen en ervaren
In FutureLand kan iedereen zelf meebouwen aan Maasvlakte 2. Bij de interactieve maquette van het nieuwe havengebied kunnen bezoekers zelf aan het stuurwiel staan en is te zien hoe en wanneer het land boven water komt. In de FutureFlightExperience kan een virtuele reis boven de Maasvlakte in 2033 worden gemaakt. Zien, doen en ervaren, dat is wat in FutureLand centraal staat. Op een oppervlakte van 1.800 vierkante meter kunnen jong en oud zich laten informeren over de uitbreiding van de Rotterdamse haven en alle aspecten die bij dit imposante project komen kijken.

FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en biedt een prachtig uitzicht op zee en Maasvlakte 2 in ontwikkeling. De continu varende baggerschepen zijn goed te zien, net als de eerste stukken nieuw land. Een bezoek aan FutureLand is leuk en interessant voor iedereen die nieuwsgierig is naar Maasvlakte 2 en niet bang de aanleg van deze historische landaanwinning zelf te beleven. "Toen we op 1 mei 2009 open gingen, was de doelstelling om dit jaar 35.000 bezoekers te mogen verwelkomen. Daar gaan we nu ruim overheen en daar zijn we natuurlijk enorm trots op, " aldus Ronald Paul, directeur Projectorganisatie Maasvlakte 2 van het Havenbedrijf Rotterdam.

Zelf bezoeken
Wie nieuwsgierig is naar FutureLand kan natuurlijk zelf een kijkje komen nemen. Het interactieve informatiecentrum is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Het informatiecentrum is voor individuele bezoekers gratis toegankelijk. De instaprondleiding start iedere zondag om 12.00 uur. Voor groepen kan een rondleiding geboekt worden. Het VIP Deck op de tweede verdieping biedt een unieke vergader- en receptielocatie voor zakelijke aangelegenheden. FutureLand organiseert ook regelmatig activiteiten en exposities. Kijk op www.futureland.nl voor meer informatie en het actuele programma.