Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 23 november 2009

* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BELEDIGING
VLAARDINGEN - Agenten hebben zondagochtend rond 6.00 uur een 22-jarige Vlaardinger aangehouden voor belediging. De politie kreeg een melding dat een groep jongeren vocht bij een horecagelegenheid aan de Schiedamseweg. Toen agenten aankwamen zagen zij een groep personen. De agenten sommeerden de jongens de plaats te verlaten. De jongeren gaven hier gehoor aan, maar één van de jongens schold de agenten uit. Hierop is hij na een korte achtervolging aangehouden. De 22-jarige is overgebracht naar een politiebureau en kreeg daar een proces-verbaal.


* MAN AANGEHOUDEN NA HUISELIJK GEWELD
RHOON - Een 38-jarige inwoner uit Spijkenisse heeft zondagmiddag een huisverbod gekregen na een bedreiging.
In een woning aan de Titanium bedreigde de vriend van bewoonster haar en haar twee kinderen met een mes. De vrouw waarschuwde de politie die de dronken man aanhield. Niemand raakte gewond. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en een huisverbod uitgereikt.


* POLITIE HOUDT AGRESSIEVE MAN AAN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft zondagmiddag rond 12.00 uur een man aangehouden na het bedreigen van een vrouw. Agenten kregen een melding dat aan de Banierstraat een man een vrouw lastigviel. Ter plaatse verklaarde vrouw dat de man haar de doorgang van de woning en kelder belemmerde en bovendien bedreigde. De man weigerde agenten zijn legitimatie te laten zien. Hierop werd de man aangehouden. Voor de gepleegde feiten kreeg en accepteerde de man een schikking van euro 150,-.


* INBREKER AANGEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 16-jarige Rotterdammer is vrijdagavond omstreeks 22.30 uur aangehouden nadat hij had ingebroken in een woning aan de Bernardus Gewinstraat.
Een oplettende getuige meldde de inbraak waarna politieagenten naar de woning reden. Op dat moment kwam de verdachte naar buiten en werd hij in zijn kraag gevat. De jongen had een laptop bij zich had die uit de woning afkomstig was. Van de fiets die de verdachte bij zich had bleek het slot te zijn doorgeslepen. Tijdens de fouillering van de jongen werden in zijn zak nog twee zakjes verdovende middelen aangetroffen. Dit alles is in beslag genomen en de jongen is ingesloten voor nader verhoor.


* POLITIE HOUDT AUTOVERNIELER AAN
VLAARDINGEN - De politie heeft zondagochtend rond acht uur een 24-jarige Vlaardinger aangehouden nadat hij een auto vernielde. Agenten kregen een melding dat er een auto werd vernield aan de Dr. Brugsmastraat. Agenten die ter plaatse kwamen zagen een man die voldeed aan het opgegeven signalement. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


* ONDERZOEK NA BRANDEN
SPIJKENISSE - De politie onderzoekt de toedracht van twee branden in Spijkenisse.
Zondagmiddag rond 17.00 uur kreeg de politie melding van een kleine brand in een kelderbox aan de Rozemarijndonk. Het brandje is geblust door de brandweer. Mogelijk is de brand ontstaan door kluswerkzaamheden. Personeel van de woningbouwvereniging heeft de deuren van de kelderbox afgedicht.
Maandagochtend rond 01.45 uur kreeg de politie melding van een brand aan de Carrie van Bruggenstraat. Daar stond een auto in brand. De politie onderzoekt de toedracht van de brand. Tevens wordt onderzocht wat de relatie is met een incident dat zich vorige maand afspeelde. Toen werd een ruit van dezelfde auto vernield. Wie getuige is geweest van deze brand, of anderszins informatie heeft, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

BEL DE POLITIE BIJ VERDACHTE SITUATIES
Wanneer u getuige bent van verdachte situaties in Spijkenisse, vraagt de politie u om direct met 112 te bellen. Tientallen herkenbare en onherkenbare politiemensen zijn in Spijkenisse dag en nacht bezig om te reageren op verdachte situaties. Er is ook regionale recherchebijstand om verdachten op te sporen en aan te houden. Daarnaast levert ook de gemeente een bedrage. Politiemensen, maar ook brandweermensen zijn extra alert. Ook aan bewoners wordt gevraagd om extra oplettend te zijn en eventuele camerabeelden aan het rechercheteam te geven.


* AUTOINBREKER AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER- Een 32-jarige Capellenaar is zondagavond aangehouden op de Piet Smitkade na een autoinbraak. Kort voor tien uur ontdekte een 21-jarige man uit Sommelsdijk dat er was ingebroken in zijn auto die geparkeerd stond aan het Cor Kieboomplein. Hij zag nog kans om de verdachte vast te pakken maar de man wist zich los te rukken. Aan de hand van het opgegeven signalement wisten agenten de man korte tijd later aan te houden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


* POLITIE LEGT MINDERJARIGE HALT OP
MAASSLUIS - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 6 jongeren een HALT-verwijzing omdat ze vernielingen pleegden in een leegstaand schoolgebouw in de Brouwerijstraat. Gewaarschuwde agenten gingen het gebouw binnen en zagen dat er verschillende ramen vernield waren. Op de tweede verdieping troffen de politiemensen zes jongens aan. De agenten hebben de jongens, in de leeftijd van 16 en 17 jaar uit Capelle aan den IJssel en Maassluis, aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Zij zijn doorgestuurd naar HALT.