Gemeente IJsselstein


IJsselstein UVL gemeente

Datum: maandag 23 november 2009
Kinderen Nicolaasschool zitten op een verkeersveilige school!
IJsselstein, 23 november 2009: De Nicolaasschool heeft op 20 november het Utrechts VerkeersveiligheidsLabel (UVL) ontvangen uit handen van Wethouder Hans Lappee.
Het UVL is het Utrechtse kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeerseducatie van de leerlingen en de verkeersveiligheid rond de school structureel aanpakken.
Met het behalen van het UVL laat de school zien structureel aandacht te besteden aan aspecten als de schoolorganisatie, verkeerslessen en
-projecten in de klas, praktijklessen, de schoolomgeving en de school-thuisroutes en communicatie met en betrokkenheid van de ouders. Voor de Nicolaasschool reden voor een feestje. De "Seef"-mascotte ontving die ochtend de ouders en kinderen op het plein en hield daarbij goed in de gaten of alles wel "seef" gebeurde. Alleen was er even een klein probleem.......niemand wist waar het UVL gebleven was. Maar nadat de kleuters hun fietskunsten hadden laten zien door een slalom te rijden op het plein, kwam het gelukkig allemaal goed. Het UVL zat op de bagagedrager van de laatste kleuter.

Vervolgens is het UVL label officieel door wethouder Hans Lappee overhandigd aan Ruud Driedonks, directeur van de Nicolaasschool. Het label heeft een mooie plaats gekregen bij de hoofdingang van de school, waarbij de eerste schroef vast gedraaid werd door Hans Lappee.

Na het officiële gedeelte stond de rest van de ochtend in het teken van verkeersveiligheid en werden er spelletjes gedaan rondom dit thema. Seef deelde nog een leuke "verkeers"-traktaties uit en aan het eind van de ochtend gingen de kinderen weer veilig naar huis.

Naast de school speelt ook de gemeente een belangrijke rol in de UVL-aanpak. Daarom zijn er naast UVL scholen óók UVL-gemeenten. Samen met de scholen en de andere verkeersveiligheidspartners, zoals VVN en de politie, werken deze gemeenten aan de doelstellingen van het UVL. De gemeente verplicht zich om de basisscholen die aan het UVL-project deelnemen te steunen middels een structureel bedrag op de begroting.