Delta


---

ZeelandNet zakelijk gekwalificeerd als Zorgserviceprovider

Middelburg, 23-11-2009

ZeelandNet Zakelijk heeft de ZSP-kwalificatie behaald van het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (Nictiz). ZeelandNet zakelijk mag zich nu officieel een zorgserviceprovider noemen. Zo'n zogenoemde ZSP zorgt ervoor dat de informatiesystemen van zorgaanbieders kunnen deelnemen aan het landelijk Elektronisch Patiënten Dossier.

Om de werking, veiligheid en betrouwbaarheid van de communicatie bij de zorgaanbieder en voor de patiënt te waarborgen, moeten ZSP's voldoen aan specifieke eisen. Die worden door middel van een audit getoetst.

Zeeuwse zorginstellingen die op het netwerk van ZeelandNet zijn aangesloten kunnen voortaan beschikken over bijvoorbeeld recent verstrekte medicatiegegevens of waarneemgegevens van huisartsen. Later wordt dit uitgebreid met meer informatie over bijvoorbeeld voorschriften, diabetes of laboratoria. Voor patiënten betekent dit dat cruciale medische informatie, bijvoorbeeld in geval van nood, snel en veilig kan worden opgevraagd.

Dit gebeurt via het landelijk schakelpunt. Zeg maar het hart van de ICT-basisinfrastructuur voor de zorg. Nictiz vergelijkt dit schakelpunt met een soort verkeerstoren die de uitwisseling van patiëntinformatie regelt tussen zorginstellingen. Via het landelijk schakelpunt kunnen zorgverleners veilig en snel actuele informatie opvragen uit computers van andere zorgverleners.

ZeelandNet Zakelijk bedient via haar wijdvertakte glasvezel- en kabelnetwerk tal van zakelijke klanten in Zeeland. Eerder werd al een groot deel van het onderwijs in Zeeland via het project ZIEN op glasvezel aangesloten. Met de kwalificatie als Zorgserviceprovider kan ZeelandNet Zakelijk haar dienstverlening aan de Zeeuwse zorginstellingen verder uitbouwen.

ZeelandNet is een 100% dochter van DELTA N.V. en levert voor de zakelijke markt diensten op het gebied van Internet, telefonie, dataverbindingen en ICT . Daarbij staat kennis en ervaring alsmede service en een scherp oog voor detail hoog in het vaandel. Tevens is er uiteraard een grote rol weggelegd voor de wensen en eisen van de klant. Deze elementen vormen een stevige basis voor het vertrouwen van bedrijven en organisaties in Zeeland en ver daarbuiten.